18.3.2017

Hedelmäinen britakakku

Keväisen värinen ja raikkaan makuinen. Edellisenä iltana pohjan paisto ja syöntipäivänä nopea täyttö.

Marjainen britakakku täällä.



Paistamaton

Paistettu





Takana Kinderpiirakkaa
Hedelmäinen britakakku

Pohja
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 2 keltuaista (lisää keltuaiset ja vaahdota)
  • 1 dl maitoa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (lisää loput aineet ja sekoita)
Marenki
  • 2 valkuaista (vaahdota kovaks vaahdoksi)
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (lisää sokerit ja jatka vatkaamista)
  • manteli- tai pähkinärouhetta
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ensin pohja ja sen päälle marenki, pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta. Paista 175 C 15-20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä osiin. Kahteen, kolmeen tai neljään osaan, riippuen haluatko korkean vai matalan kakun.

Väleihin ja pinnalle
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) mangorahkaa (lisää rahka ja sekoita)
  • kiiviä
  • päärynää
  • säilykepersikoita
  • banaania
  • mango-pilttiä (laita pieneen pussiin, leikkaa nurkka auki ja pursota pinnalle)
  • carambola
Levitä väleihin ja pinnalle ensin kermavaahto-rahkaa ja sen päälle hedelmäpaloja. Carambolaa laitoin vain pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti