13.4.2017

Pääsiäisen tulppaanikakut

Vähän hempeitä tulla tupsahti näistä pääsiäiskakuista. Katsotaan minkälaisia nämä ovat 500 km automatkan jälkeen. Toisessa kakussa lukee 50, siinä toivossa, että tavataan pääsiäisen vietossa myös kiireistä synttärisankaria.









Tulppaanikakku

Pienempi (20 cm) tehty tällä ohjeella, isompi (26 cm) ihan samalla, mutta kaikki kaksinkertaisena.

Pohja

  • 4 munaa
  • 1½ dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää varovasti taikinaan)
Paista 175 C voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa.

Täyte
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 pkr (200 g) makurahkaa päärynä-kinuski
  • 1 rkl sokeria (lisää rahka ja sokeri)
Leikkaa kakku neljään osaan eli täytettä kolmeen väliin. Ensin ohut kerros vadelmahilloa ja päälle kermarahkaseosta.

Kuorrutus ja koristelu
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
Kuorruta kakku ohuella kermavaahtokerroksella. Pursota reunoille sulatetulla vihreällä candymeltsillä viivoja raeruohoksi/koristeeksi ja pinnalle lehtiä. Pursota tulppaanityllalla tulppaaneja lehtien päälle ja viimeistele tulppanien sisukset keltaisilla candymelts pisteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti