24.4.2018

Foccacia

Aika monenlaista on tullut vuosien varrella leivottua, mutta foccacia on jäänyt aina väliin. Tilanne on nyt korjattu. Päälle laitoin puolikkaita kirsikkatomaatteja, paprikan paloja ja sormisuolaa. Useissa ohjeissa piti olla timjamia, mutta sitä ei nyt ollut. Hyvää tuli näinkin ja tarjolle laittaessahan voi päälle laittaa jotain jotain vihreää, esim. rucolaa.

Erilaisia ohjeita tuli vastaan. Osassa piti vaivata kamalasti, jossain ei ollenkaan. Tätä vaivasin vähän ja kohotin pitkään.

Hups, kuoppia piti tökkiä sormella, mutta unohtui :DFoccacia (tein melkein pellin kokoisen tästä taikinasta, jos haluat muhkeamman ja kunnolla pellin kokoisen tee kaksinkertainen annos)
  • 3 dl vettä (kuumenna 42 C)
  • 1½ tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 pss kuivahiivaa (lisää veteen suola, sokeri ja hiiva pieneen jauhomäärään sekoitettuna)
  • 400 g vehnäjauhoja (lisää loput jauhot ja sekoita taikinaksi, ei tarvitse juurikaan vaivata)
  • ½ dl öljyä (lisää öljy taikinaan)
Kohota taikinaan liinan alla vähintään tunti. Taputtele taikina uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle ja kohota liinan alla vielä puoli tuntia. 

Painele taikinaan reikiä sormella (minä unohdin tämän, mutta painele sinä :D) Laita pinnalle mitä haluat esim. kivettömiä oliiveja, timjamia, fetaa, valkosipulia, pippuria, sipulia. Mitä haluat. Näissä on kirsikkatomaatteja, paprikaa ja sormisuolaa.

Paista 230 C noin 10 minuuttia, kunnes saa vähän väriä pintaa, mutta on kuitenkin kypsää. Syö heti lämpimänä iltapalalla tai jäähtyneenä kuuman keiton kanssa. Tai pakasta ja nauti vasta vappubrunssilla.

1 kommentti:

  1. Mullakin on focaccia tekemättä vaikka oon kaikkea leiponut! Pitänyt kyllä on. Sisko aina tekee ja se on kyllä niin hyvää. Sinunkin näyttää tosi hyvältä! 😊

    VastaaPoista