16.6.2018

Suklaakonvehdit: Baileys

Baileys-suklaakonvehteja, tuoreita kotimaisia mansikoita, marenkeja ja suolaisia tuulihattuja kuoharin kanssa rannalla! Oli kyllä ihana tapa aloittaa äidin ja isän kultahääpäivän juhlinta aurinkoisessa säässä. Pullot oli pakattu toiseen kylmälaukkuun ja naposteltavat toiseen, valmiiksi kerrosastiaan aseteltuna. Paikan päällä herkut pois laukuista, kannet kiinni ja liina päälle. Hieno pikapöytä oli valmis. Haaveissa oli kasata tämä hiekalle, mutta kova tuuli pakotti meidät vähän kauemmas tuulensuojaan. Aika mahtavan tunnelman loi vielä Akselin ja Elinan häävalssi viululla soitettuna.

Rannalla päästiin kyllä kävelemään avojaloin lasien kanssa ja otettiin vedenrajassa kävelevistä vanhemmistani kuvia oikein hääkimpun kanssa. Aina on aihetta juhlaan ja varsinkin silloin kun häistä on kulunut täsmälleen 50 vuotta. Hieno saavutus!

Ravintola Kipon kabinetissa syötiin oikea ruoka pitkän kaavan mukaan. Menukortit hääkuvalla kauniin kattauksen lisäksi. Katsottiin videoterveyhdyksiä ympäri Suomea ja vanhoja hääkuvia. 50 vuotta tuntuu pitkältä ajalta eteenpäin mietittynä, mutta ei kuulemma taaksepäin katsottuna.

Onnea kultahääpari!

Suklaakonvehdit: Baileys

Temperoi maitosuklaa: kuumenna suklaa mikrossa 45 C. Sekoita niin kauan, että jäähtyy 26-27 C. Laita kulho toiseen kulhoon, jossa on vettä homman nopeuttamiseksi. Sitten kuumenna suklaa uudestaan mikrossa 30 C.

Kaada suklaa konvehtimuottiin, niin että on pohjalla ja reunoilla, valuta ylimääräiset pois. Koveta pakastimessa.

Baileys-täyte
  • 1/4 dl Appelsiini Baileys-likööriä
  • 1/4 dl vispikermaa (kuumenna likööri ja kerma kattilassa kiehumispisteeseen)
  • 75 g maitosuklaata (lisää suklaapalat kattilaan ja sekoita tasaiseksi, laita pieneen pussiin pursota kovettuneiden suklaiden täytteeksi, koveta pakastimessa)
Temperoi lisää suklaata ja laita kovettuneen täytteen päälle. Ja taas kovettua pakastimessa. Irroita ja nauti. Maku oli todella hyvä ja koostumuskin pehmeämpi kuin turkinpippurikonvehdeissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti