26.5.2020

Kuningattaren hyytelökakku

Yksinkertainen ohje hyytelökakkuun. Kermavaahtoa ja maustettua rahkaa hyydytettynä ja kokonaisia vadelmia sisällä yllätyksinä. Mustikka-vadelmarahka oli ehkä vähän teollisen makuinen, vaniljarahka saattaisi olla parempi.

Tein taas kolme minikakkua, halkaisija vain 16 cm. Yksi syötiin ja kaksi meni pakastimeen.




Kuningattaren hyytelökakku (1 iso 22-24 cm tai 3 pientä 16 cm)

Pohja
  • 2 pötköä Domino-keksejä (murskaa)
  • voita (lisää sulatettua voita keksimurskaan se verran kaikki keksimurut ovat kosteita)
Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Täyte
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) vadelma-mustikkarahkaa
  • sokeria (lisää rahka ja mausta sokerilla makusi mukaan)
  • pakastevadelmia (kaada täyte keksipohjan päälle ja painele täytteeseen jäisiä vadelmia)
Anna hyytyä jääkaapissa tunti.

Mehupinta
  • vadelmia
  • vettä (keitä vadelmia vedessä, siivilöi kivet pois, anna mehun jäähtyä)
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
Mittaa mehua 3 dl. Kuumenna siitä ½ dl ja sulata siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana takaisin mehuun ja sekoita. Kaada hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Koristeet
Koristele tuoreilla vadelmilla ja pensasmustikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti