15.11.2020

Islantilainen neule Dropar

Neule ei anna rauhaa ennen kuin se on valmis. Mikään kiirehän tätä ei olisi ollut tehdä, mutta ei vaan malta olla tekemättä. Vielä vähän aikaa ja taas on tunti huomaamatta vierähtänyt. Aika kuluu kuin siivillä, kun on mukavaa tekemistä. 

Álafosslopi on paksua islantilaista täyttä villalankaa, jota neulotaan puikoilla nro 6. Luulisi, että on nopea neuloa, mutta lanka on kuitenkin niin karkeaa, että tarttuu toisiin lankoihin kiinni, varsinkin silloin kuin on kolme lankaa samalla kierroksella. Helpotti aina kun sain tehdä vain kahdella langalla ja neuleen keskiosa oli yhtä juhlaa, kun sai yhdellä värillä suihkia menemään.

Islantilaisten neuleiden ohjeet ovat niin käteviä, kun ei tarvitse yhdistää lopuksi mitään kappaleita yhteen. Vartalo tehdään pyöröpuikoilla ja hihat sukkapuikoilla, lopuksi kaikki kasataan yhteen pyöröpuikoille ja kavennellaan kohti kaulusta. Lopuksi jää vain kainaloiden silmukointi ja lankojen päättely. Sekä tässä mallissa kauluksen kääntäminen ja ompelu.

Jälkipyykkiä vielä sen verran, että neule upotetaan haaleaan veteen, jossa on tilkka etikkaa. Neule ei tietenkään tykkää vääntämisestä, vaan rullaillaan ja puristellaan pyyhkeiden avulla. Annetaan kuivua tasolla.

Seurana neuloessa oli leffat, sarjat ja äänikirjat. 

Ohje Islantilaisia neuleita -kirjasta, malli Dropar, pisarat. Väreinä 9972 ecru, 9976 beige, 0053 acorn ja 0051 white. Oikea ohje tehdään kolmella värillä, mutta löysin neljä mieleistä ja laitoin niitä kaikkia tähän. Ohjeen koko S, mutta valmis ympärysmitta sama kuin XS.Upotin paidan haaleaan veteen, jossa on tilkka etikkaa.
Rullasin pyyhkeen avulla vedet pois paidasta


Muotoilu oikeaan kokoon ja tasokuivaus

Valmis!8 kommenttia:

 1. Kauniita ovat.Olisi varmaan sukelaa viellä tehdä pukinkontiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vielä ehtii jouluksi :)

   Poista
  2. Ihana villapaita. Montako kerää lankaa sinulla kului paitaan?

   Poista
  3. Kiitos! En kyllä muista enää lankamäärästä muuta kuin että kaksi täyttä kerää jäi yli :D

   Poista
 2. Aivan ihastuttava neule.
  Itsellä on ajatuksena kokeilla ensimmäisen neuleen tekoa kun takana on nyt kolme vuotta sukkia, lapasia ja pipoja, ne kyllästyttää nyt todella paljon.
  Löysin mieluisan ohjeen kirjasta eli Gefjun mutta nyt vasta tajusin että tuo lanka on todella paksua eli onko sit liian paksu normaali käyttöön tuo pusero, vai onko se enemmän ajateltu takin päälkle?? Mitä sie olet mieltä nyt kun omaa puseroasi olet käyttänyt?
  Terkuin Nanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Käytän tätä vain ulkona, juurikin siksi että on niin paksu. Alle merinovillakerrasto ja tuultapitäväkerrasto ja hyvin tarkenee :) Jos tarvitsee vielä enemmän lämpöä, niin ohut takki tai jopa kevytuntsikka mahtuu alle.

   Tein jämälangoista myös irtokauluksen ja pipon :)

   Eli neulo ihmeessä alafosslopista ja käytä ulkona!

   Poista
 3. Hei,
  millainen mitoitus neuleessa on eli mikä koko tässä kyseessä ja mitä kokoa yleensä käytät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehty S-koon ohjeella, mutta valmis ympärysmitta oli kyllä XS-koon :D Mietin pitkään kumman koon teen ja loppujen lopuksi meni hyvin, kun sain S mittaiset hihat, mutta ympärysmitta XS. Käytän XS vaatteita muutenkin, joistan vaatteista S.

   Poista