1.12.2020

Suolaiset joulutortut

Voitaikinasta on moneksi, soveltuu suolaisiin ja makeisiin torttuihin. Kasvistäytteessä pinaattia ja fetaa, lihatäytteessä kinkkua ja juustoa. Muotoile perinteisiksi pasteijoiksi tai avonaiseksi, jossa rusetti päällä. Sehän muistuttaa ihan lahjapakettia! Ainakin se tuli näin joulun alla mieleen, kesällä sitä voi sitten väittää vaikka kukaksi ;)


Voitaikina

  • 500 g voita
  • 500 g vehnäjauhoja 
  • 2 tl leivinjauhetta (sekoita voi ja jauhot yleiskoneessa)
  • 3 dl kylmää vettä (lisää vesi ja sekoita tasaiseksi)

Laita löysä taikina laakeaan astiaan leivinpaperin päälle ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pinaatti-fetatäyte
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tilkka öljyä (kuullota valkosipuli öljyssä)
  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia (lisää pannulle pinaatti ja paista kunnes sulaa ja neste haihtuu, anna jäähtyä)
  • 200 g fetaa (murenna feta ja lisää täytteeseen)
  • 1/2 tl mustapippuria
  • ripaus kanelia (lisää mausteet)
Kinkkutäyte
  • 150 g palvikinkkua (kuutio)
  • 50 g punaleimaemmentaljuustoraastetta
  • 50 g ruohosipulituorejuustoa
Kaulitse taikina, leikkaa ja muotoile videon mukaisesti. Paista 200 C n. 15 minuuttia.

Kasvistäyte: k-ruoka.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti