10.2.2021

Pipokakku

Kaakaokakkupohja, kinuski-daimtäyte ja kuorrutettu kermavaahdolla. Näin on pipo neu... leivottu!




Pipokakku

Pohja
  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta (sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä Ikean puoliympyän muotoisessa metallikulhossa 175 n. 50 min.

Daim-kinuskitäyte
  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä) 
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk (200 g) maitorahkaa
  • 1 tlk (397 g) karamellisoitu kondensoitua maitoa (=kinuski)
  • 1/2 dl sokeria (lisää rahka, kinuski ja sokeri)
  • 1 pss (145 g) Daim bites (murskaa yleiskoneessa ja lisää täytteeseen)
  • tilkka sitruunalimppari (kuumenna, sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen)
Leikkaa kakku viiteen osaa eli täytettä tulee neljään osaan. Kostutus sitruunalimpparilla. Täytä kakku samaan kulhoon, jossa sen paistettiinkin. Vuoraa kulho kelmulla ja täytä kakku ylösalaisin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kuorrutus
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta sokerilla)
Levitä ohut kerros kakun päälle ja pursota pipon reunus ja palmikot. Sokerimassapallo tupsuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti