23.10.2023

Pipo ja kauluri Lofoottien lampaiden villasta

Lofoottien reissulta ostin villalankaa, joka on tehty paikallisten lampaiden villasta. Ihana, pieni lankakauppa Lofoten Wool Henningvaerissa. Kauppa oli poikkeuksellisesti kiinni ensimmäisellä yrityksellä, mutta jäätiin vielä yhdeksi yöksi ja kiivettiin vielä yhdelle vuorelle ja loppujen lopuksi päästiin ostoksille seuraavana päivänä. Oikein hyvän mielen kauppa ja aitoja tuotteita, ei mitään keinokuituja vaan ainoastaan värjäämättömiä tai kasviväreillä värjättyjä villalankavyyhtejä. Sain matkamuiston, josta oli iloa ostaessa, neuloessa ja vielä pipo ja kauluria käyttäessä.

Henningsvaer oli idyllinen, pieni kylä ja mukaan tarttui myös kynttilätehtaan kynttilöitä. Niitä tuli poltettua neuloessakin.

Ohjeet Lofoten Woolilta ja käytin ensimmäistä kertaa tubular bind off -päättelyä. Ensin neulottiin neljä kierrosta, jossa neule jakautui kahtia ja sitten pääteltiin neulalla, niin että näyttää kuin neule jatkuisi reunan yli. Mukava oli kokeilla jotain minulle uutta, vaikka hitaampaan olikin kuin normipäättely. 

Oikea silmukka on otettu koko ajan kiertäen. Kaulurin kaulaosassa myös nurjan tein kiertäen, jotta molemmat puolet ovat samanlaiset, eikä käännöskohdalla ole väliä.

Lämmintä talvea!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti