Ystävältä saatu resepti. Ikivanhasta Pirkasta alkuperäinen. Tässä pitäis tietenkin olla mustikoita ja vadelmia, mutta tänä vuonna vadelmia ei tullut.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOGhPSCGrehvCfBbF_B83ZYxE9CzOWXG3OzFfsj_fiOUIK2mKQPBhwPf0E23NeF8KwG6XA-1Gyj0EjIThMjGgpzKY7ciF27XInBw9PvVPPxsxQ3beyXc_6D5Hfy3keQqQS7h4_7Jwn18s/s1600/suklaakakku12.jpg) |
Yksinkertainen ja suussa sulava. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSfuIM7G4qTsCJuiruKEWDRMMmAAK1f1zmPYuoSQI_Tz3NJ1TzATiX9EkmNs71aeVgqtWkhZuGxFi-CDXllFVH9Gd5QycOd7auVjqIueK3BKKAlYttHjTz_ya6nHJgbW391ZdKZHioGbU/s1600/suklaakakku13.jpg) |
Paistetaan irtopohjavuoassa. Pohjalle leivinpaperi, reunoille voita. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdnyP8cMkGD2lcBH2utqcByTEbbb-y9VO8FNEn_3Dd7ddvJKi7W5hPk6dAUMFw3HeuKqX-M2TxAP0n03GnGEbQv2OMjrz8AL9ebbIDjDHnXYUbe2JpdAXl9XrJQpUCVy2JYtQKQTz4fpY/s1600/suklaakakku11.jpg) |
Paistetun pohjan päälle suklaata. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTfYaNFN_lCtjvl4OelAYuN5Qch-38g0nBCMZ_ZsvxTfUtaDyYy5RUv3Wif61ILilSY_5UvvwvbzaWrSxfR-ph_f4xQikgChN1eOZFSl0ORxizuqXzEYSEpMJ7KgEfidCj2pPUxTWwVTY/s1600/suklaarulla1.jpg) |
Sulatettua suklaata leivinpaperille. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgW0j5GldacMcOXfIBtLS3owYnIMm_jpSS8MxGp-NT4mWd4ka7HywgZsdqAw6XV-eKXK9j2W8Vic0bSyCUi5qwAu5_jHHXPk5P3CPIm3Vz4Yjes_7oEWC31h2Gd-8yK51y92XeQZGS9T20/s1600/suklaarulla3.jpg) |
Paperi varovasti rullalle. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9bBxwXszHwze-0SF_ciQgre906tD9ELttrKSHFBTzsRXz05VXpjFf_G6Tl4IYuqAOP8a2JtOdIejbWT7qNZ7u3OP7MvG1HWjKOvceQxvdpvJW5UWGRpn6GrkafaYcqxOAJmpUvoo1Zu8/s1600/suklaarulla2.jpg) |
Vaikkapa vessapaperirullan sisään kuivumaan. Sievempiä saa, jos tekee pienempiä. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtIms7wkLgshIGudRqjAS5yXDQSFoag3f8Q_hfAb4lq9Lp4Mhr43VnL5NOjEiVgfiXz_Su7lK67jKiMGqIp84PtwGJATAKy3Wy_Ps5l3XDtJn1Ua7wjYGEEWBahXlIQ2-2M1C91NDaB6k/s1600/suklaarulla4.jpg) |
Saa kovettua yön yli. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1lC2NjpqBtZe8e4U9Wb8CLDcThZH2t9r7bV1PrdZyQCKXWavDU2Ho-81o_F8z3DWBI_Y5-Q0MrzGh9g6mJCFRF6LMCO_F1F4zRVUg97_kQiha_8yw3Nj96NIrh6T98f02ZITgo_icOzM/s1600/suklaarulla5.jpg) |
Paperin irroitus. Va-ro-vas-ti. |
Kuningattaren suklaakakku
Pohja
- 2 munaa
- 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 100 g voita (sulata, jäähdytä ja lisää edellisiin)
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3/4 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää edellisiin)
- paista irtopohjavuoassa 200 C n. 20 min
Päällinen
- 1½ dl vispikermaa
- 200 g maitosuklaata (kuumenna kerma kiehumispisteeseen, ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaapalat, sekoita kunnes tasaista ja laita kakun päälle)
- pinnalle mustikoita & vadelmia ja suklaakoristeet
Helppo tehdä laktoosittomana, käyttää vain laktoositon margariinia ja laktoositonta maitosuklaata (Brunberg).
Lisää kuvia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti