13.5.2015

Kinkkupiirakkaa tartalettivuokiin


Taikina leikkautuu oikean kokoiseksi terävää reunaa vasten.

Haarukalla reikiä pohjiin.



Esipaistetut.

Täytteet päälle ja takaisin uuniin.

Uunista ulos.

Helposti irtoaa kippaamalla.


Kinkkupiirakka (18 kpl)

Taikina
  • 200 g margariinia
  • ½ dl vehnäleseitä
  • 3½ dl vehnäjauhoja (sekoita margariini, leseet ja jauhot)
  • 2 rkl vettä (lisää vesi lopuksi)
Kaulitse ohueksi ja laita tartalettivuokiin. Vuokia ei tarvitse voidella. Esipaista pohjia 180 C 10 minuuttia.

Kinkkutäyte
  • pätkä purjoa (kuullata pannulla)
  • 2 valkosipulin kynttä (kuullota pannulla)
  • 225 g palvikinkkua (kuutio)
  • 100 g ruohosipulituorejuustoa
  • 2 munaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • pippuria
  • 2 dl juustoraastetta (käytin mozzarellaa) (yhdistä kaikki aineet ja lusikoi esipaistetuille pohjille)
  • ½ paprika (kuullota pannulla ja lisää täytteen päälle)
Paista 180 C 25 minuuttia. Irroita varovasti pohjista. Tuoretta basilikaa koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti