17.5.2015

Tuulihatut

Tuulihatut menevät pakastimeen odottamaan joko suolaista tai makeaa täytettä. Tein taas niin pieniä, että näitä tuli yli sata ja täyttäminen tulee olemaan pientä piiperrystä. Mutta pieni on kaunista ja kivaa napsittavaa.

Ontto on!


Tuulihatut
  • 3 dl vettä
  • 100 g margariinia (keitä vesi ja margariini kattilassa)
  • 2 dl vehnäjauhoja (lisää jauhot ja sekoita vispilällä palloksi, anna jäähtyä)
  • 3 munaa (lisää munat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten)
  • 1½ tl leivinjauhetta (lisää leivinjauhe ja vatkaa vielä)
Pursota pieniä nöttösiä pellille ja paista 190 C noin 25 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. voiko margariinin sijasta käyttää voita?

    VastaaPoista
  2. Oisko täytteistä ohjeita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun suosikki on porotäyte. Poroleikettä, (ruohosipuli)tuorejuustoa ja sen verran kermaviiliä että notkistuu. Suhteita en muista, mutta täytän tuulihatut parin viikon päästä, joten mittailen sitten.

      Poista