1.6.2015

Appelsiini-suklaa-täytekakku

Kakku kahden vuoden takaa. Koristeena candeerattuja ruusun terälehtiä ja suklaasta pursotettuja perhosia. Koristeiden teko näkyy täällä. Appelsiini- ja suklaatäyte.





Ruusun terälehtiä, valkuaista ja erittäin hienoa Siro-sokeria.





Appelsiini-suklaa-täytekakku

Pohja

  • 6 munaa
  • 2,25 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa (26 cm) 175 C kunnes irtoaa reunoista eli n. 45 minuuttia.

Appelsiinitäyte (kahteen väliin)
  • 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2½ dl vispikermaa (vaahdota)
  • kahden appelsiinin kuori
  • 4 dl appelsiinijogurttia
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljaoskeria (yhdistä kerma, kuori, jogurttia, juusto ja sokerit)
  • 1 dl puristettua appelsiinimehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteseen samalla sekoittaen)
Suklaamousse (yksi väli)
  • 2 liivatelehteä (liota kylmässä vedessä)
  • 2 valkuaista (vaahdota)
  • 2½ dl vispikermaa (vaahdota)
  • ½ dl sokeria (lisää kermaan)
  • 175 g tummaa suklaata (sulata)
  • ½ dl kahvia (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, sekoita suklaan suklaaseen)
  • 2 keltuaista (lisää suklaa-kahviseokseen)
Yhdistä suklaa-kahvi-keltuais-seos, kermavaahto ja valkuaisvaahto.

Leikkaa kakku neljään osaan, kolme väliä siis. Laita kelmu vuokaan ja kasaa kakku sinne pinnasta aloittaen. Kostuta appelsiinilimpparilla. Ensimmäiseen ja kolmanteen väliin appelsiinitäytettä, keskimmäiseen suklaamoussea. Anna hyytä seuraavaan päivään.

Kuorrutus
  • 6 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria (lisää sokerit)
Pinnalle
  • candeerattuja ruusun terälehtiä 
  • suklaaperhosia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti