7.5.2016

Kinuski-vadelmatäytekakku

Pinnalla ja sisällä kinuskia. Täytteen makua miedonnettu rahkalla ja raikastettu vadelmilla. Aurinkoista äitienpäiväviikonloppua!


Sokerimassasta ruusuja valmiilla muoteilla. Leikattun palan reunoja ohennetaan,
kappale taitetaan pitkittän kaksinkerroin, rullataan ruusuksi ja avataan terälehtiä.


Pinnalle tuleva kinuski kiehumassa




Kinuski-vadelmatäytekakku

Pohja
  • 6 munaa
  • 2 1/4 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä 26 cm vuoassa 175 C noin 40-50 minuuttia, tarkasta kypsyys tikulla.

Täyte

Valmista ensin kinuskikastike
  • 3 dl vispikermaa
  • 175 g (2½ dl) fariinisokeria (sekoita kerma ja sokeri kattilassa ja kuumenna kiehumapisteeseen, ota pois hellalta, anna jäähtyä jääkaapissa seuraavan päivään tai ainakin useamman tunnin, kunnes on täysin kylmää)

  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 200 g vaniljarahkaa (lisää kermavaahtoon)
  • vaahdota tehty kinuskikastike ja lisää täytteeseen
  • 2 rkl sitruunalimpparia (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
  • 200 g jäisiä vadelmia (sekoita täytteeseen)
Leikkaa kakku neljään osaan ja täytä kolme väliä, kostutus sitruunalimpparilla.

Kinuskipinta
  • 2 dl vispikermaa
  • 140 g (2 dl) fariinisokeria 
Keitä kermaa ja sokeria kattilassa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia samalla sekoittaen. Testaa tiputtamalla tippa kylmään veteen. Jos liukenee veteen, jatka keittämistä. Jos pysyy kasassa, kinuski on valmista. Kaada kakun pinnalle.

Reunoille

  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria (lisää kermaan)
Leivitä kerma reunoille ja pursota pinnalle koristereunus. Alareunaan nonparelleja. Koristeeksi ruusut ja lehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti