10.5.2016

Minipavlovaleivosten pohjia pakastimeen

Pavlova on yleensä kakun kokoinen tai sitten pavlovaleivokset ovat isoja leivoksia, mutta tässä nämä ovat taas kirpunkokoisia, halkaisija vain 3-4 cm. Menee kahdella haukulla tai kerralla suuhun.

Paistoin pelkät pohjat ja laitoin pakastimeen. Pientä jännitystä elämään, että millaisia ovat sulamisen jälkeen. Selviää vasta juhlapäivän aamuna, jolloin näihin pursotetaan täyte (esim. rahkakermavaahtoa) ja koristellaan tuoreilla marjoilla. Aikaisemmin ei voi täyttää, ettei marenkipohjat vety. Rapeaa, mutta vähän sitkeää pohja, päällä makeaa vaahtoa ja koristeena ja makuna tuoreita marjoja. Olispa jo kesä!


Sokeria, valkuaisia, vaniljassokeria, suolaa ja valkoviinietikkaa

Valmista jämäkkää vaahtoa

Paistamattomia

Paistettuja
Minipavlovaleivokset (100 kpl)

Pohja
  • 3 valkuaista 
  • ½ tl suolaa (vaahdota valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi)
  • 210 g Siro erittäin hienoa sokeria (lisää vaahtoon 1/3 sokerista ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jähmeää)
  • 3/4 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita joukkoon vaniljasokeri, etikka ja loput sokerista)
Kostuta leivinpaperi vedellä ja laita pellille. Pursota pienellä tähtityllalla pyöreitä pohjia ja reunalle vielä reunus. Paista 100 C vajaa 40 minuuttia (isoja tunti). Valmista kun on kuiva ja rapea ulkopuolelta, mutta sitkeä sisältä.

Täyte
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa (sekoita kermavaahtoon)
  • sokeria (lisää vaahtoon)
  • tuoreita marjoja
Pursota täyte marenkipohjiin ja koristele tuoreilla marjoilla.

2 kommenttia:

  1. Heips! Nää kuulostaa aivan superhyviltä, kiinnostais itseäkin leipoa näitä omiin ylppäreihin. Tuo pakastaminen vain vähän jännittää, että ovatko vielä yhtä edustavia sen jälkeen :-D haluaisitko ottaa yhden kappaleen sulamaan,ja kertoa miten kävi? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hyvä idea ja sulatin jo kaksi kappaletta :) Sulamisen jälkeen pinta tuntui hieman tahmealta, mutta marengin oltua pöydällä pidempään tahmeus kuivui pois. Hoksasin juuri, että eihän näitä tarvitse pakastaa! Säilyvät kyllä huoneenlämmössäkin pitkään ja lakkiaiset ovat jo lähellä. Hih, pitäisköhän tehdä itsekin vielä uusi satsi :D

      Poista