19.8.2017

Kolme pientä lime-valkosuklaahyytelökakkua

Pikkuisen kätevää, pikkuisen söpöä. Normaalikokoinen hyytelökakku, mutta tehtynä kolmeen pieneen vuokaan. Pieni on niin kaunista! Tästä riittää silti kymmenelle. Yksinkertainen työ, mutta lopputuloksena kolme kakkua.

Halkaisija on vain 16 cm, joten mahtuu hyvin muovisessa karkkirasiassa pakastimeen ilman koristeita. Säilyy hyvin pakastimessa ja sitten voi tarpeen mukaan laittaa esille kokonaisena tai leikata valmiiksi annospaloiksi niin kuin tässä.

Tykkään leikata valmiiksi paloiksi, niin ottaminen on sitten paljon siistimpää. Kakun voi koristellakin hiukan erilailla kuin kokonaisen. Pienessä kakussa valmiiksi paloittelu on mahdollista, isossa kakussa tulisi niin isoja paloja, ettei kukaan saisi syötyä.

Pinnalla olevaan limemehuhyytelöön laitoin vain aavistuksen vihreää elintarvikeväriä, lopputuloksena kaunis ja hempeä vaaleanvihreä. Tulppaanipursotukset kermavahdolla, muut koristeet vihreäksi värjätyllä valkosuklaalla.











Lime-valkosuklaahyytelökakku (3 pientä tai yksi iso)

Pohja
  • n. 400 g  kaurakeksejä (murskaa yleiskoneessa)
  • (75 g) margariinia (sulata ja sekoita keksimurskaan)
Painele kostea muruseos kolmeen pieneen (16 cm) tai yhteen (24-26 cm) irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. 

Täyte
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 1 prk vaniljarahkaa
  • 1 prk (200 g) maustamaton tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria (lisää rahka, juusto ja sokeri)
  • 1 levy (145 g) valkosuklaata (sulata mikrossa ja lisää täytteeseen)
  • 2 limeä (raasta kuoret ja lisää täytteeseen ja purista mehua ½ dl)

Sulata liivatteet kuumaan limemehuun ja kaada ohuena nauhana täytteseen. Kaada täyte vuokiin. Anna hyytyä jääkaapissa tunti.

Pinta
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 limen mehu (1 dl)
  • lisää mehuun vettä niin, että nestettä on yhteensä 4 dl
  • vihreää elintarvikeväriä
  • hiukan sokeria
Kuumenna tilkka pinnan mehua mikrossa ja sulata siihen liivatteet. Kaada takaisin mehun sekaan ja sekoita hyvin. Kaada jääkaapissa hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Irroita varovasti vuoasta, leikkaa halutessasi terävällä veitsellä annospaloiksi, pyyhi veitsi paperilla joka leikkauksen jälkeen, ettei valkoista täytettä jää vihreän kerroksen reunoihin. 

Koristeet (tee päivää ennen koristelua)
  • valkosuklaata (sulata mikrossa)
  • vihreää elintarvikeväriä (sekoita sulatettuun suklaaseen)
Pursota 0-tyllalla kuvioita leivinpaperin päälle ja anna kovettua seuraavaan päivään. Yleensä suklaa kovettuu huoneenlämmössä, mutta elintarvikeväri löysyttää suklaata sen verran, että jääkaappikovetus on tarpeen.

Pursota kermavaahdolla tulppaanityllalla kukat suoraan palojen päälle. Lisää suklaakoristeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti