10.8.2017

Rippijuhlien ruoat ja kakut

Juhlat! Mitäpä olisi elämä ilman niitä?

Mukavat juhlat piristivät jälleen arjen keskellä, vaikkeivat nämä kesäiset juhlat omat olleetkaan.

Pakkasin autoon neljä kylmälaukkua täynnä pakasteeseen tehtyjä leivonnaisia sekä kolme muovilaatikollista tarjoiluastioita ja huristelin reilut 300 km kohti pohjoista.

Perillä ohjelmassa oli kaupassa käynti ja astioiden haku. Sitten pääsin raperperikakun kuorrutukseen sekä mansikkakakun täyttöön ja kuorrutukseen. Seuraavaksi täytin tuulihatut suklaakermavaahdolla ja porotuorejuustotäytteellä. Muut leivonnaiset otettiin pakastimesta aamulla sulamaan.

Makaronisalaatti tehtiin juhlia edeltävänä päivänä. Juhlapäivänä rippilapsen äiti nousi aamuvarhaisella paistamaan cocktailpiirakat ja isä savustamaan tuoreet lohet. Kirkon ajaksi minä jäin keittämään perunat, tekemään salaatin ja sipulikastikkeen sekä kattamaan pöydän.

Yllätysmomentin teki tiskikone, joka sippasi päivää ennen juhlia. Eipä hätää, uusi löytyi kaupasta ja kätevä isäntä asensi sen paikoilleen ja juhlien laitto jatkui. Aikamoista hulinaa oli laittaminen, kun talossa yöpyi yhteensä 14 henkeä, mutta porukalla kaikki on mukavampaa.

Juhlat olivat niin viihtyisät, tutussa porukassa! Ruokailimme kaikessa rauhassa ja kyllähän me santsattiin. Kahvit keitettiin kodinhoitohuoneessa valmiiksi isoihin termoskannuihin ja sitten saatiin nauttia kahvipöydän antimista. Vatsa täynnä oli hyvä alkaa ottamaan yhteiskuvia. Kuvaaja otti ryhmäkuvia koko porukasta ja hävisi sitten yhtäkkiä, kunnes ilmestyikin näkyville talon katolle! Sieltäpä tulikin veikeitä ryhmäkuvia. Rippilapsi pääsi kuviin jääkiekkomailan kanssa ja trampoliinilla voltteja tehden.

Suuret Kiitokset koko perheelle! Aina kannattaa järjestää juhlia ja tavata mukavalla porukalla.


Ruoka
  • savulohta (rippilapsen isän savustamaa) ja bearnaisekastiketta 
  • uusia perunoita ja sipulikastiketta
  • suolalohta (rippilapsen pyytämää)
  • poron kuivalihaa
  • tomaatti-mozzarellatikkuja (pikkulapset tekivät nämä innolla)
  • vihersalaattia (jääsalaattia, lollo rosso -salaattia, rucolaa, kurkkua, persikkaa, päärynää, viinirypäleitä, leipäjuustoa, suolapähkinöitä)
  • makaronisalaatti (kierremakaronia, kinkkusuikaleita, herne-maissi-paprikaa, juustokuutioita, kermaviiliä, sinappikurkkusalaattia, pippuria, sinappia)
  • cocktailpiirakoita & munavoita, rieskaa ja ruisleipää

Kuningattaren suklaakakku on kätevä juhlissakin kun se ei tarvitse kylmäsäilytystilaa etukäteen.
Kermaan sulatettu suklaa on nopea kaataa kakun päälle ennen tarjoilua ja nakella vaan marjat siihen.
Toki tuon voi tehdä illallakin, mutta sitten pitää säilyttää kylmässä.

Kuningattaren suklaakakku sekä mansikka- ja raparperitäytekakkuKinuskibebet loppuivat ensimmäisenä

Kahvit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti