20.9.2017

Kolme pientä viinimarja-valkosuklaahyytelökakkua

Viinimarjat poimittu kylmässä kelissä. Villahousut, pipo, kauluri ja monta lämmintä paitaa sadetakin alla. Olipa mukava poimia, kun ei palellut! Nyt on pakastimessa punaisia, mustia ja valkoisia vitamiinipommeja. Ja tietenkin niistä piti heti kakku tehdä.

Aikaisemmin olen tehnyt normaalikokoiseen vuokaan tämä kakun niin, että sisällä on ollut viinimarjasisus ja ympärillä valkosuklaahyytelö. Nyt tein nämä kerroksittain ja kolmeen pieneen vuokaan. Näköjään olen ihastunut näihin pieniin kakkuihin.

Pintaan laitoin viinimarjamehutiivistettä, joten siitä tuli melkein musta. Aika hurjan näköinen, voisi sopia mustaan kattaukseen tai vaikka halloweeniksi.

Rapea kanelinen keksipohja, pirteää viinimarjahyytelöä ja makeaa valkosuklaahyytelöä. Hyvä yhdistelmä! Suussa sulavaa, jota haluaa lisää.

Linkkejä aikaisempiin kakkuihin













Viinimarja-valkosuklaahyytelökakku


Pohja
  • 375 g Bastogne-keksejä (murskaa hienoksi)
  • 125 g voita (sulata ja sekoita keksimuruihin)
Painele kolmen pienen (16 cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Viinimarjatäyte
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 250 g rahkaa (lisää kermavaahtoon)
  • 300 g viinimarjoja (soseuta sauvasekoittimella)
  • ½-1 dl sokeria (lisää viinimarjasose ja sokeri kermavaahtorahkaan)
  • 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä 10 minuuttia)
  • 0,5 dl viinimarjamehua (kuumenna mehu, sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Jaa täyte tasan kolmeen vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä tunti jääkaapissa.

Valkosuklaatäyte
  • 3 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 260 g valkosuklaata sulatettuna
  • 250 rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria (lisää muut aineet kermavaahtoon)
  • 4 liivatetta (liota kylmässä vedessä 10 minuuttia, kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Jaa täyte tasan kolmee vuokaan viinimarjatäytteen päälle ja anna hyytyä tunti.

Viinimarjamehupinta
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä 10 minuuttia)
  • 1 dl vettä
  • 3 dl viinimarjamehutiivistettä (ota mehu-vesiseoksesta ½ dl ja kuumenna se, sulata liivatteet siihen ja kaada ohuena nauhana mehuseoksen sekaan)
Jaa mehu tasan kolmen kakun pinnalle ja anna hyytyä seuraavaan päivään. Irroita kakut vuoista. Leikkaa palasiksi ja koristele. Tai koristele kokonaisena. Tai pakasta kakku karkkirasiassa, jos kaikki ei tule syötyä kerralla.

2 kommenttia:

  1. Vau miten ihanan värisäväyksen saakin noin yksinkertaisella konstilla, että laittaa kolme eriväristä marjaa koristeeks! Sopii siis ihan älyttömän hyvin! Todella kauniita :)

    VastaaPoista