4.10.2017

Kettukarkit

"Happamia", sanoi kettu. Fazerin Kettukarkeissa ei ole yhtään pihlajanmarjaa, vaikka ovat nykyään  nimeltäänkin pihlajakarkkeja. Mutta näissä sitä oikeasti on. Ja tosi paljon sokeria peittämään sitä happamuutta :D

Samanlainen rakenne, muoto ja väri kuin oikeissa karkeissa. Pähkäilin, että mistähän sen valkoisen pohjan ja pinnan voisi tehdä, mutta en keksinyt. Sitten sokeroidessa välähti, että ehkä se on vain sokeria, joka on hyydytetty siihen! Kun nämä olivat sokerin päällä vuorokauden niin pohjaan alkoi muodostua sellainen kerros. Samalla tavalla rutisikin kuin Kettukarkeissa.

Leikkasin ensin palasiksi ja sokeroin vasta sitten. Hidasta puuhaa ja siinä samalla hoksasin, että olisihan tämän voinut tehdä helpomminkin: sokeria paperin päälle, marmaladilevy kokonaisen sokerin päälle, pinnalle sokeria ja palasiksi leikkaus vuorokauden kuluttua. Oletan, että toimisi.

Puolukoista tehdyt marmeladikarkit täällä.

Pihjalanmarjamarmeladit eli kettukarkit
  • 5 dl vettä
  • 400 g pihlajanmarjoja (keitä marjoja vedessä 15 minuuttia, siivilöi kuoret pois)
  • 6 dl sokeria (lisää mehuun sokeri ja keitä)
  • 2 rkl agar agar -jauhetta (lisää jauhe kuumaan mehuun ja keitä 2 minuuttia)
Kaada mehu laakean astiaan (noin 20 x 30 cm) leivinpaperin päälle. Anna hyytyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Leikkaa pieniksi paloiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi, dippaa pohja ja pinta sokerissa. Voit dippailla seuraavana päivänä vielä lisää, jos sokeri on sulanut.

Tai nosta kokonainen levy sokerin päälle ja kaada pinnalla sokeria, anna olla siinä vuorokausi ja leikkaa sitten palasiksi. Tätä en itse kokeillut, mutta tuntui jälkeenpäin järkeenkäyvältä ja nopeammalta tavalta.

1 kommentti: