23.10.2017

Välipalapatukoita tunturiin

Pallaksen tuntureilla oli syyslomalla täysi talvi, lunta noin 30 cm. Valoisaa ja puhdasta.

Saavuttiin Jerisjärven kämpälle myöhällä, mentiin nukkumaan vielä myöhemmin, mutta herättiin viideltä! Kynttilöihin ja hellaan tulet ja puuron keittoon. Kuudelta oltiin jo kiipeämässä Lommoltunturiin pimeässä otsalamppujen valossa. Kuin joulutontut jonossa. Satumainen olo. -10 C. Huipulle päästyä alkoi aurinko kajastaa ja ennen yhdeksää se loisti jo kunnolla. Ihan kuin luonto olisi herännyt kevääseen.

Kirmailtiin pitkin tunturia ja hypittiin lämpimiksi. Trangialla lämmitettiin kotona keitettyä kanakeittoa ja syötiin leipää, energiapatukoita ja tietenkin näitä välipalapatukoita. Reissussa jaksaa, kun on energiat kohdillaan.

Seuraavana päivänä kiivettiin Taivaskerolle (809 m), paikalle jossa olympiatuli sytytettiin vuonna 1952. Patukoita taas matkassa.Kauraryynejä, kahvia, suklaata ja siirappi-sokeri-kermaseos


kuva Niko Juntunen

Aamun "leiripaikka" Lommoltunturissa tuulensuojaisessa kuopassa

Jipii! (kuva Niko Juntunen)

Välipalapatukat

  • ½ dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl kermaa (keitä sokeria, kermaa ja siirappia puoli tuntia)
  • 6 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl vahvaa kahvia
  • 1 dl tummaa suklaata (lisää loput aineet seokseen)
Levitä leivinpaperin päälle levyksi. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja leikkaa patukoiksi. Kääri voipaperiin ja sido rusetilla kiinni (rusetti piristää nälkäistä vaeltajaa :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti