12.11.2017

Täytetyt vadelma-suklaamuffinssit

Aikaa ja porukkaa vähän tänä isänpäivänä, joten mennään ilman täytekakkua. Näin se maailma muuttuu. Näissä muffinsseissa on kuitenkin samat elementit kuin täytekakussa eli suklaapohja, vadelma-kermatäyte ja päällä kermavaahtoa, vadelmia ja suklaata.

Aamupalalla oli munakasmuffinsseja.

Hyvää isänpäivää!






Lisäksi oli mini-viinimarja-valkosuklaahyytelökakkua pakastimesta. 


Halkaistun muffinssin vadelmatäyte. Osassa tein reiän ihan pohjaan asti, joten täytettä on niissä vielä enemmän.

Suklaamuffinssit vadelmatäytteellä
  • 200 g voita
  • 5 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 4 munaa (lisää yksitellen ja vatka kunnolla)
  • 8 dl vehnäjauhoa
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 4 tl vaniljasokeria
  • 1 tl suolaa (sekoita kuivat aineet)
  • 2 dl vispikermaa (lisää kuivat aineet ja kerma vuorotellen taikinaan ja sekoita varovasti)
  • 240 g maitosuklaata (rouhi ja lisää taikinaan)
Jaa muffinssivuokiin ja paista 200 C kypsiksi. Koosta riippuen 20-30 minuuttia.

Vadelmatäyte
  • 3 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 250 g rahkaa (lisää kermavaahtoon)
  • 1 dl sokeria
  • 5 dl vadelmia (sulata, valuta neste pois ja lisää siivilää vastan muussatut marjat täytteeseen)
  • vajaa ½ dl vadelmien mehua (kuumenna ja sekoita liivatteet siihen, lisää ohuena nauhana täytteeseen)
Tee jäähtyneisiin muffinsseihin reikä tai kolo ja pursota täytettä sinne. Anna hyytyä jääkaapissa.

Koristeet
Pursota pinnalle sokerilla maustettua kermavaahtoa ja sulatetulla maitosuklaalla viivat. Koristeeksi puutarhavadelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti