10.12.2017

Daim-suklaa

Maistuu ihan oikealle Daimille! Maitosuklaapinta ja sisällä rouskuvaa ja hitaasti suussa sulavaa mantelitäytettä. Todella hyvää. Kaupan Daimissa on laktoosia, mutta nämä ovat laktoosittomia, kun käytin laktoositonta voita ja Brunbergin laktoositonta maitosuklaata.

Tein hetken mielenhäiriössä kaksikertaisen annoksen, joten tätä ainakin riittää :)


Voita, ruokokidesokeria, vaaleaa siirappia ja suolaa

Karkeaa mantelijauhetta

Pellille leivinpaperin päälle kovettumaan

Kova levy palasiksi

Maitosuklaassa dippaus


Valmis!
Sisältäkin kuin oikea Daim

Daim-suklaa

Mantelisisus
 • 100 g  voita
 • 3 dl ruokokidesokeria
 • 1/3 vaaleaa siirappia
 • 1 tl suolaa (mittaa voi, sokeri, siirappi ja suola kattilaan, keitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kullanruskeaa ja karamellimaista, ehkä noin 10-15 minuuttia. Testaa tiputtamalla tippa kylmään veteen, jos jähmetyy heti, seos on valmis)
 • 75 g manteleita (jauha mantelit karkeaksi jauheeksi ja sekoita seoksen joukkoon, keitä 3-5 minuuttia, kaada valmis massa leivinpaperin päälle ohueksi levyksi ja anna kovettua jääkaapissa)
Suklaapinta
 • n. 300 g maitosuklaata (leikkaa kova levy palasiksi, sahalaitaisella veitsellä onnistuu parhaiten, sulata suklaa mikrossa, dippaa palaset suklaassa ja laita leivinpaperin päälle kovettumaan)

2 kommenttia:

 1. Nam miten ihanan näköisiä!! ♥ Ja siis ihan täydellistä, nyt voi vihdoinkin saada daim-kakut tehtyä laktoosittomana, loistavaa! Täytyypä laittaa ohje talteen, kiitos siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laktoositonta ja hyvää. Suosittelen lämpimästi. Suklaista joulua sinullekin :)

   Poista