16.3.2018

Suklaakupit ja minileivoksia

Näin Kakkuviikarin blogissa suklaakuppeja ja ihastuin heti. Viime jouluna suunnittelin tekeväni suklaakonvehteja, mutta se kaatui muottipulaan. Näissä ei muotteja tarvita, vaan tehdään riisistä ja elmukelmusta nyyttejä, jotka dipataan sulatetussa suklaassa kahteen kertaan ja annetaan kovettua. Seuraavana päivänä avataan nyytti ja valutetaan riisit ulos ja irroitetaan kelmu. Kätevää näprättävää! Vähän vaatiin vielä testaamista, nyt kun minun muotit vähän lösähtivät ja suklaakupeista tuli kovin matalia. Mutta periaatteessa idea toimii! Täytteeksi laitoin kiireettä vain Baileysillä maustettua kermavaahtoa, kun vieraat olivat jo tulossa. Pitää kyllä kokeilla joskus uudestaan, jos saisi kupeista kauniimpia ja sitten voisi tehdä paremman suklaisen täytteenkin.

Testikuppien lisäksi oli
Mangohyytelökakun tein taas normaalikokoisena annoksena, mutta hyydytin kolmeen pieneen (16 cm) vuokaan. Jos on useampaa sorttia ja vähän ihmisiä, ei saa isoa kakkua syötyä. Nyt meni kaksi kokonaista minikakkua pakastimeen.

Ihanaa perjantaita!Riisistä (1 jälkiruokalusikallinen) ja kelmusta tehnyt nyytit.
Varmaan olisi kannattanut laittaa kumirenksulla kiinni, jotta olisivat jämäkämpiä, eikä niin lösähtäneitä leveyssuunnassa. Enemmän pallomainen olisi ollut kiva. Ehkä ensi kerralla.

Dipattu sulatetussa maitosuklaassa ja kovettuvat huoneenlämmössä leivinpaperin päällä.
Annoin kovettua jonkin aikaa ja dippasin sitten uudestaan tummassa suklaassa.
Tumma suklaa on kovempaa kuin maitosuklaa.

Riisit ja kelmu pois


Täytteenä 2 dl kermavaahtoa, ½ dl Baileysiä, 1 liivate ja tomusokeria. Toimii näinkin!

Kaikki ovat niin pieniä palasia, että helposti pystyi maistelemaan kaikkia :)

1 kommentti: