29.8.2018

Viinimarjapiirakka

Hyvä marjapiirakan ohje mille tahansa marjoille. Tässä oli viinimarjoja, mutta toimii tosi hyvin mustikoilla ja vadelmilla tai puolukoillakin.  Marjoja ja rahkan makua voi vaihdella mielen mukaan.

Pieni määrä leseitä tekee pohjasta rapeamman. Usein piirakoissa on joko rahkaa tai kermaviiliä, mutta tässä on molempia.

Resepti löytyi vanhan keittokirjan välistä. Sellainen kopioitu moniste. Tekstistä päätellen Valion resepti. Olen tehnyt aika monesti, mutta en edes itse löytänyt täältä Täykkäristä. Seikkailin Valion sivuille katsoman mitä kaikkia maustettuja rahkoja on olemassa ja ylimpänä tuli vastaan juuri tämä resepti. Mikä sattuma! Tai ilmeisen ajankohtainen.




Pohjan päälle rahka ja marjat

Marjojen päälle kermaviili


Viinimarjapiirakka

Pohja
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
  • 1 muna (lisä muna ja vatkaa)
  • 2 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kauraleseitä
  • 1 tl leivinjauhetta (yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan)
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte
  • 1 prk (á 200 g) kuningatarrahkaa (levitä rahka vuoassa olevan taikinan päälle)
  • 3-4 dl viinimarjoja
  • 1 rkl perunajauhoja (sekoita marjat ja perunajauhot ja levitärahkan päälle)
  • 1 prk (á 200 g) kermaviiliä
  • 1 muna 
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita kermaviili, muna ja sokerit ja kaada marjojen päälle)
Paista 175 C n. 40 minuuttia.

Ohje Valiolta

3 kommenttia:

  1. Marjapiirakan kuuluu näyttää just tältä! NAM :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilin ensi kertaa kuningatarrahkaa ja mielestäni antaa epäaidon maun. Ensi kerralla kokeilen normi rahkalla. Pohja oli hyvä ����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun katselin ohjeen kuvia, niin kovin epäaidon väriseltäkin näyttää. Normirahkalla tulee varmasti hyvää. Tai vaikka vaniljarahkalla, niin on vähän makeampaa. Mukavaa loppukesää!

      Poista