21.8.2018

Viinimarja-suklaamuffinsit

Kirpakkaa viinimarjaa ja makeaa suklaata. Taikina kuin mokkapaloissa, mutta siihen on lisätty suklaarouhetta ja mustia viinimarjoja. Hyviä, pehmeitä muffinsseja.

Viinimarjan ja suklaan liitto toimii myös Kuningattaren suklaakakussa.


Muna-sokerivaahto, jauhoja, voita ja maitoa. Sekä suklaarouhetta ja viinimarjoja.





Osa tehtiin ilman marjoja.
Viinimarja-suklaamuffinssit (n. 15 kpl)

Taikina
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria (vaahdota munat ja sokeri)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta (sekoita kuivat aineet)
  • 100 g voita (sulata)
  • 1 dl maitoa (lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi, maito ja kuivat aineet)
  • 120 g tummaa suklaata (rouhi ja lisää taikinaan)
  • mustia viinimarjoja
Täytä muffinssivuoat 2/3, paista 200 C 20 minuuttia.

Kuorrutus
  • 300 g tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • sulatettua voita
  • vahvaa kahvia (sekoita kaikki aineet, voita ja kahvia sen verran, että kuorrutteesta tulee jämäkkää, muttei liian kovaa)
Pursota muffinssien päälle ja koristele heti viinimarjoilla ja suklaarouheella.

1 kommentti:

  1. Oho, vau! Suklaa ja mustat viinimarjat toimii kyllä varmasti muffinsseissakin, eipä ole tullut kokeiltua koskaan. Ihan mielettömän ihanan näköisiä! ♥♥♥

    VastaaPoista