28.9.2018

Hyytelökakku punaisista viinimarjoista

Hempeän värinen, mutta pirteän makuinen. Normiarjessa, ilman mitään juhlaa, ei saa syötyä normaalikokoista hyytelökakkua, mutta nämä pienet (halkaisija 16 cm) on niin passelin kokoisia. Ja taas jää kaksi kappaletta pakastimeen. Kolme kakkua yhdellä iskulla.

Ohje on sekoitus mustaviinimarjahyytelökakusta ja mansikkahyytelökakusta.

Rentouttavaa viikonloppua!










Punaviinimarjahyytelökakku (1 iso tai 3 pientä)

Keksipohja
  • 2 pötköä Oreo-keksejä (murskaa yleiskoneella)
  • voita (sulata ja sekoita keksimuruun)
Painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Viinimarjatäyte
  • 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 250 g rahkaa (sekoita kermavaahtoon)
  • ½ l punaisia viinimarjoja (soseuta ja lisää kermavaahtorahkaan)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta sokerilla)
  • ½ dl viinimarjamehua (kuumenna mikrossa kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet, kaada ohuena nauhana täytteeseen)
Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä tunti.

Vaniljatäyte
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 3 dl vaniljajogurttia (sekoita kermavaahtoon)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sokeria
  • tilkka vettä ja sitruunamehua (kuumenna mikrossa kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteeseen)
Mehupinta
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 dl marjamehua (ota ½ dl mehua ja kuumenna kiehuvaksi mikrossa, sulata siihen liivatteet ja sekoita mehuun)
Kaada hyytyneen vaniljatäytteen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Irroita vuoasta ja koristele punaisilla viinimarjoilla, keksinpalasilla, valkosuklaakoristeilla ja sitruunamelissalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti