20.2.2019

Minidonitsit

Pehmeä donitsi, jonka päällä on ihanan suolaista kinuskia, vie kielen mennessään. Kuorrutteen sormisuola on pisten iin päälle.

Tein näitä kerran aikaisemmin normaalikokoisia, mutta silloin keitin kuorrutettua liian vähän ja siitä tuli läpikuultavaa. Nyt kuorrutteesta tuli paksumpaa ja parempaa ihan samoilla aineilla, keittoaika vaan pidempänä. Taikinaan vaihdoin öljyn voiksi ja voitelinkin vuoan voilla ja tuli maukkaampia.

Nopeita tehdä ja nämä pienet (halkaisija 4½ cm) ovat söpöjä.




Salted Caramel minidonitsit

Taikina
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 70 g (1 dl) fariinisokeri
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl kaardemummaa (sekoita kuivat aineet)
  • 1 muna
  • 1 dl maitoa
  • ½ dl voisulaa (sekoita muna, maito ja voi keskenään ja sekoita sitten kuiviin aineisiin)
Pursota taikinaa voilla voideltuun minidonitsivuokaan. Paista 200 C n, 4 minuuttia. Ota heti pois uunista, kun ovat kypsiä, liian kypsät ovat kuivia.

Suola-kinuskikuorrutus
  • 140 g (2 dl) fariinisokeria
  • 2 rkl vettä (keitä sokeria ja vettä sen verran, että sokeri sulaa)
  • 2 dl vispikermaa (lisää kerma ja keitä koko ajan hämmentäen kunnes paksuutuu, noin 15-20 minuuttia, tiputa tippa kinuskia kylmään veteen, jos se ei hajoa vaan pysyy tippana niin kinuski on valmis)
  • nokera voita
  • sormisuolaa (lisää voi ja suola)
Dippaa donitsin pinta lämpimässä kinuskikissa ja koristele nonparelleilla.

Ohje Annin uunissa (öljy vaihdettu voiksi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti