Pinnasta tuli tummia, kun jouduin laittamaan tortut uudestaan uuniin, kun olivat vielä keskeltä raakoja. 20 minuutin paisto ei riittänyt näin isoille tortuille
Aikaisempia minikokoisia Runebergintorttuja täällä.
Hyvää tulevaa Runeberginpäivää!
| Hillosilmä ennen paistoa |
| Paiston jäkeen hillosilmä oli kadonnut tortun sisälle ;) |
Runebergintortut (5 kpl)
- 150 g voita
- 1½ dl sokeria (vaahdota voi ja sokeri)
- 2 munaa (lisää munat yksitellen ja vaahdota välillä)
- 1 dl piparimuruja
- 1 dl mantelijauhoja
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja sekoita taikinaan, jaa taikina voideltuihin runebergintorttuvuokiin)
- vadelmamarmeladia (paina jauhoitetulla sormella kuoppa torttuun ja laita siihen paistonkestävää marmeladia)
Paista 200 C puolisen tuntia, varmista kypsyys tikulla.
Kostutus
- 2 rkl mantelilikööriä
- 2 rkl sokeria
- ½ dl kiehuvaa vettä (sekoita kaikkia aineksia niin kauan, että sokeri sulaa)
Laita tortut takaisin vuokiin ja kostuta pullasudin avulla. Anna maustua seuraavaan päivään.
Kuorrutus
- vadelmamarmeladia (laita tortun keskelle marmeladia)
- tomusokeria
- tilkka vettä (sekoita tomusokerista ja vedestä sopivan paksuista kuorrutetta ja pursota ympyräksi hillon ympärille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti