2.1.2020

Bagelit

Pieni annos bageleita iltapalalle. Keitetään ensin vedessä ja paistetaan sitten uunissa. Kaikki syötiin hetkessä.




Keitetyt

Paistetut



Bagelit (8-11 kpl)

Taikina
  • 2½ dl vettä (kuumenna kädenlämpöiseksi)
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl öljyä (sekoita hiiva, suola, sokeri ja öljy veteen)
  • n. 6 dl vehnäjauhoja (lisää jauhot ja vaivaa 10 minuuttia)
Kohota puoli tuntia. Leivo taikina pyöreiksi palloiksi.

Keittämiseen
  • 2 l vettä
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl suolaa (lisää siirappi ja suola veteen)
Keitä vesi kiehuvaksi. Tee taikinapalloihin sormilla reikä keskelle ja keitä vedessä puoli minuuttia molemmilta puolilta. Nosta pellille leivinpaperin päälle.

Voiteluun
  • muna (voitele munalla)
  • unikon siemeniä (ripottele pinnalle unikon siemeniä)
Paista 225 C 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti