8.4.2020

Lohikeitto

Helppo lohikeitto fileestä. Paloittele lohi ja ripottele pinnalle hienoa merisuolaa. Anna suolautua sen aikaa, että kuorit perunat. Koskenlaskijajuusto antaa makua ja suurustaa liemen.


Lohikeitto
  • nokare voita
  • 1 sipuli (kuullota kuutioitua sipulia voissa kattilassa)
  • 1 l vettä
  • 2 kpl kalaliemikuutioita (lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä)
  • n. 700 g perunoita (kuori ja pilko perunat, laita kalaliemeen kiehumaan)
  • 1 pss (200 g) keittojuureksia (lisää keittojuurekset ja anna kiehua)
  • 1 pkt (250 g) Koskenlaskijajuustoa (lisää juusto paloina ja keitä niin että sulaa)
  • n. 700 g lohifileepaloja (kun perunat ovat kypsiä, lisää paloiteltu lohi, jonka päälle on ripoteltu suolaa. Keitä hetki, lohi kypsyy niin nopeasti.)
  • tilliä
  • sitruunapippuria
  • suolaa (lisää mausteet)
Määrät suuntaa antavia, tee suhteet itsellesi sopiviksi että saat mieleisen keiton. Nauti ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti