12.8.2020

Varastosta makuuhuone

Vuonna 1974 rakennettu mökin varasto sai uuden elämän!

Silloin kun minä olin pikkutyttö, vanhemmat ostivat mökkitontin. Ennen mökin rakennusta piti saada nopeasti jokin paikka missä nukkua ja kokata, jotta voi siitä pitäen rakentaa saunamökin. Tässä pienessä (2,4 x 3,5 m) nukkui meidän 4-henkinen perhe (ja välillä ukkikin) ja siinä oli myös pöytä ja kaasukeitin. Minulla on vain hämäriä muistikuvia tuosta ajasta.

Kun saunamökki valmistui, muutimme sinne. Välillä kuitenkin käytimme tätä varastoa nukkumavarastona eli kävimme vain nukkumassa tontin perällä, eikä saunamökissä tarvinnut levitellä sänkyjä.

80-luvulla vanhemmat rakensivat vielä "oikean" mökin, eikä nukkumavarastoa enää tarvittu. Siitä asti tänne on vaan kasattu tavaraa: kaappeja, vaatteita, lasten pelejä ja kaikkea mahdollista ja mahdotonta.

Nyt varasto tyhjennettiin eli siirrettiin tavarat toisiin varastoihin. Isä paneloi katon, seinät ja lattian. Suurin osa paneeleista löytyi mökiltä, jonkin aikaisemman remontin jäljiltä. Nuorison kanssa maalattiin seinät maalarinvalkoisiksi ja lattia harmaaksi. Tunnelma on heti aivan eri!

Ikkunoihin ei koskettu, koska pitäähän entistäkin säilyttää. Sähköjä ja lämmitystä ei ole, kynttilälyhdyillä ja untuvapeitoilla pärjää.

Muutos on kyllä melkoinen, kun muistaa lähtötilanteen!


Vanha varasto täynnä tavaraa, ennen remonttia.


 Pari seinää on jo saanut paneelin. Tässä näkyy vielä vanha punainen lattia suoraan 70-luvulta.
Onneksi isä laittoi uudet lattialaudat, eikä vaan maalattu tätä.Lattialistoja vaille valmis!

Nyt tähän mökkiin mahtuu vain parisänky, eikä muuta.
Miten ihmeessä tässä mökkeili viikonloppuisin koko perhe ja vielä teki ruuatkin?
2 kommenttia:

  1. Nätti tuo panelointi ja muutenkin loistava idea muuntaa varasto käyttökelpoiseksi huoneeksi. Itselläkin on suunnitteilla varaston muuntaminen työtilaksi. Toisaalta varastotilaakin tarvitsen edelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muutos on aina mukavaa ja piristävää :) Hauska katsella kesäkuvia näin -30 C pakkasella. Varastotilaakin aina tarvitaan, vaikka kuin yrittäisi hävittää turhat tavarat.

      Poista