22.6.2021

Huhtikuussa Pallaksella

Keskellä kesän kuumimpia helteitä on kiva muistella huhtikuista naisten retkeä Pallakselle. Aurinko paistoi silloinkin todella lämpimästi, Vatikurussa pärjässä hetken ilman paitaakin.

Hiihdettiin Pallakselta Vuontisjärvelle 19 km. Ihania maisemia, iloisia ihmisiä ja lämmittävä aurinko. Viimeinen lasku Montellinmajalta oli 3 km pitkä ja mieleenpainuva kokemus - koko matka piti aurata niin, että lonkkiin sattui, mutta perille päästiin jalat tutisten.

Liukulumikenkäiltiin Hotelli Pallakselta Taivaskeron huipulle. Välillä tehtiin leiripaikka Vatikurun rinteeseen porontaljoineen ja skumppalaseineen. Niin vaikuttavan kaunis paikka, sininen taivas ja valkoiset tunturit. Liukulumikenkäily kuulosta helpolta, mutta eipä ollutkaan. Tasapaino oli koetuksella, kun "sukset" sivuttain holtittomasti. Ylös päästiin niillä, mutta melkein hävettää tunnustaa, että alasmennessä piti ottaa liukulumikengät käteen ja kävellä jyrkimmät kohdat. Olisipa ollut laskettelusukset jalassa tuossa vaiheessa.

Perinteisillä lumikengillä käytiin Lommoltunturissa, syötiin päällä eväät ja tultiin alas. Kaunis paikka tuokin, mutta ei vedä vertoja Pallakselle. Pallas on paras.

Päivät siis ulkoiltiin ja iltaisin kämpän perustoiminnot kuten puiden ja veden kanto vie aikaa. Vaikka ruoanlaitto kivaa onkin, niin kämpällä tilat on pienemmät ja olosuhteet erilaiset, joten tein kotona jo paljon ruokia valmiiksi. 

  • Paistamaton, pakastettu lasagne on näppärä kämppäruoka. Toimi kylmälaukussa matkalla kylmäkallena, sitten sai sulaa ja paistettiin hellanuunissa, mitä piti muutenkin käyttää lämmityksen vuoksi.
  • Lohikeitto toimii aina ja on helppo lämmittää yhdessä kattilassa.
  • Tomaatti-fetapiirakka foliovuoassa on myös vaivaton lämmittää hellan uunissa tai puulieden päällä.
Lisäksi mukana oli kotona tehtyjä herkkuja
  • marjajuustobrowniesia
  • chocolate chip cookiesia
  • ohuen ohutta siemennäkkäriä
  • vispipuuroa
  • vadelmasoppaa
Muut ruokaostokset hoidettiin Rovaniemen Prisman verkkokaupan kautta, matkalla vain koukattiin valmiiksi kerätyt ruoat autoon. Säästyi varmasti tunti aikaa, kun ei lähdetty kauppaan haahuilemaan.

Puuhellalla keiteltiin kämpällä pannukahvia ja kaurapuuroa aamuisin ja kanaa, kasviksia ja riisiä yhdeksi ruoaksi.

Joka päivä paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta! Ihan uskomaton tuuri, kun loma oli päätetty tuohon ajankohtaan jo kauan aikaa sitten.Aamu-uinti Pallaksia ihaillen

Porontalja selkään ja kohti Vatikurua

Lommoltunturin huipulla marjajuustobrowniesia, siemennäkkäriä,
chocolate chip cookieseja ja kuivalihaa

Jerisjärvellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti