29.6.2021

Juhannus 2021

Mikä helle! Koko juhannus oltiin rannalla. Uitiin ja pulikoitiin, pelailtiin ja kokkailtiin. Tiskipaikkakin järjestettiin rantaan, ettei vaan tarvinnut olla yhtään mökin sisällä.

Mökin piha tuntui ihan (aikuisten)lasten puuhamaalta. Oli slackline missä kiipeillä, päältä ajatteva ruohonleikkuri millä leikkiä formuloita, pallopelejä, riippumatto ja järvi uintileluineen.

Juhannusaaton kahvipöydässä oli valmiiksi kotona tehtyjä suolaisia piirakoita ja raparperitäytteinen koivukakku, mansikkabrita ja kinderpiirakkaa.

Välillä uitiin.

Ruokaa laitettiin porukalla, jokaiselle riitti hommaa, kun ruokia kannettiin mökin kellarista rannalle ja kokkailtiin. Vihersalaattia, pastasalaattia, savulohta, suolalohta ja -siikaa, sillejä, uusia perunoita, voikastiketta ja naudan sisäfileetä sekä paholaisen hilloa. Jälkiruoaksi daim-mansikkajäätelökakku.

Taas uitiin. Ja saunottiin.

Yöpalaksi grillikodassa paistettiin makkaraa ja jäljelle jääneitä suolaisia piirakoita. Juhannuksena syötiin ähkyyn asti niin kuin jouluna konsanaan. Eikä paarmatkaan nähneet nälkää.

Koivukakku raparperitäytteellä, ohje täällä.

Mansikkabrita, ohje täällä. Tein tuplakokoisena eli paistoin kaksi pellillistä.
Neljä kerrosta, täytettä kolmeen väliin.

Molemmat kakut meni, tuoreista marjoista tehty kakku on parasta!

Lisäksi kinderpiirakkaa.

Suolaisia piirakoita: tomaatti-feta-, kana ja kasvispiirakka.


Vesi oli niin lämmintä!

Vihersalaattia, pastasalaattia, savulohta, suolalohta, suolasiikaa, sillejä, paholaisenhilloa, chimichurria. Kuvasta puuttuvat uudet perunat, voikastike ja naudan sisäfileepihvit.

Jälkiruoaksi Daim-mansikkajäätelökakku.Hyvää kesää!

Lämminta kesää!


2 kommenttia: