20.6.2022

Vanhan pirtin kevät

Kevättalvella oli remontti vanhassa pirtissä. Ensin piti uudistaa vain wc, mutta remonteilla on tapana levitä laajemmalle. Vessaan laitettiin lattialämmitys, suihku ja uudet kalusteet. Pyykinpesukone siirrettiin porstuaan (vai voisiko sitä sanoa kodinhoitohuoneeksi?) ja sitten sinne keksittiin laittaa myös tiskikone, vaikka siitä ei ensin osannut edes unelmoida näin vanhaan pirttiin. Pesukoneet ovat pienessä huoneessa, jossa pidetään aina lämpöjä, vaikka iso pirtti olisikin kylmillään. Huone on heti keittiön takana, joten matka ei ole pitkä ja oikeastaan sijoittelu on todella hyvä, koska nyt jääkaappi, tiskikone ja mikro eivät näy pirttiin ollenkaan. 

Tiskikoneen tulosta lähti sitten oikeastaan koko keittiöremontti. Keittiö on pieni ja jokainen sentti pöytätilassa on tärkeää eli kaksi tiskiallasta vaihtui yhteen ja kuivauskaappi vaihtui paljon pienempään, koska eihän sitä juuri enää tarvitse. Ja kerran kaikki keittiökalusteet sitten uudistettiin niin saatiin toimivat alalaatikot entisen kaappien tilalle, roskislaatikko, LeMans-kulmakaappi kattiloille, liesituuletin ja liesituuletinkaappi piilotti vielä sähkökaapin sisälleen. Ja vielä isona plussana komea hirsiseinä saatiin kaivettua entisen välitilalevyn alta esiin ja led-valot vielä kruunasivat kaiken. 

Remonttiaika oli kyllä melkoista, kun vettä ei tullut, eikä mennyt. Kauhea sotku ja sähköjäkään ei ollut joka paikassa. Käytiin viikonloppuisin yhden yön reissuja alkeellisissa oloissa. Mutta niin se vaan pikkuhiljaa valmistui ja tuli entistää ehommaksi. Mahtava tunne oli kun koko show oli ohi!

Päästiin viettämään hiihtolomaa, viikonloppuja, pääsiäistä, vappua ja äitienpäivää tunnelmallisessa pirtissä :)Hirsiseinässä näkyy jälkiä kun joskus sisällä on heitetty tikkaa. Sisällä!


Ulkosauna

Pirtissä kasassa ollut sänky pääsi kamariin ihan oikeaksi sängyksi, pituus 175 cm.
Leikkasin vain patjan lyhyemmäksi.

Pullaa lasten kanssa

Hetan lämmintä kanasalaattia ja kuningattaren suklaakakkua vadelmilla

Pääsiäinen

Porkkanakeittoa, 
hirveän hyvää hirvipaistia ja kastiketta sekä perunoita, 
puolukkahilloa ja salaattia.
Mämmiä, rahkajälkiruoka, sitruunakakkua ja kinderpiirakkaa.

Lunta riittää, hyvä että mattoteline edes näkyy

Vappumunkkien paistoa puuhellalla.


Savusaunan lämpöön


Vapuksi pasta- ja perunasalaattia

Äitienpäivän kakkua

Kesä, pelargonia ja mansikkakakku

4 kommenttia:

 1. Kertakaikkisen ihastuttavia kuvia. Mikä ihana tunnelma huokuu kaikista. Minulla on samanlainen kiikkustuoli mitä tuo luonnonvärinen, isäni peruja, kun hän aikoinaan täytti 60 vuotta. Ihania hetkiä teille kaikille tunnelmallisessa remontoidussa pirtissänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmi kauniista sanoista! Kiikkutuolit jotenkin kuuluvat tuonne vanhaan pirttiin ja välillä on ihana vain levähtää ja kiikkua. Mukavaa kesää sinullekin!

   Poista
 2. Mikä ihana pirtti! Täynnä tunnelmaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita :) Tunnelmaa pirtissä kyllä riittää :)

   Poista