22.6.2022

Kesäkuun reissu Muonioon

Kesäkuun alku on mitä mainioin aika nauttia lapista. Luonto on hienosti vasta puhkeamassa kukkaan ja koko kesä on vasta aluillaan. Luntakin löytyy vielä ja mikä tärkeintä - ei yhtään hyttystä. Viikon reissun aikana sattui vielä niin hyvä tuuri, että aurinko paistoi joka päivä, eikä satanut.

Särkitunturi, Taivaskero, Lommoltunturi ja Keimiötunturi huiputettiin. Sopivia pikkureissuja ja tietenkin eväät aina mukana - sehän on reissussa tärkeintä. Kerran tehtiin Trangialla pussiruokaa. Chocolate Chip Cookiesit on ihan parasta makeaa herkkua reissurepussa.

Kämpällä syötiin taas hyväksi havaittua hirveän hyvää hirvipaistia, se on helppoa ruokaa niillä olosuhteissa, kun ei tarvitse kuin keittää perunat ja tehdä salaatti. Toinen useasti kämpällä nautittu ruoka on lasagnea, jonka teen kotona muuten valmiiksi, mutta en paista eli pakastan raakana ja kuljetan kylmälaukussa ja paistan vasta kämpällä. Kolmas vakioruoka on lohikeitto, sekin kotona tehtyä ja keittoruoka on helppo lämmittää. 

Viimeisen illan kakkuun käytin varmista torttupohjaa! Tätä en olisi vielä hetki sitten uskonut tekeväni, mutta onhan se helppo, nopea, vaivaton ja edullinen tapa näin mökkiolosuhteissa. Pohjan kostutus mehulla, päälle vähän vadelmahilloa ja 2 dl kermaa vaahdoksi vatkattuna ja sokerilla maustettuna. Lopuksi tärkein osuus eli runsaasti tuoreita marjoja päälle. Nyt piti käyttää mansikoiden lisäksi kiivejä ja nekin sopivat eritääin hyvin.

Iloista kesää!

Pallaksen Vatikuru Taivaskerolta palatessa

Särkitunturilta näkyy Jerisjärvi

Särkitunturilta näkyy tuntureita joka suunta. Pallas, Olos, Ylläs ja Levi.

Lommoltunturin näkyy Pallasjärvi ja Punaisen hiekan uimaranta

Reissussa tärkeintä on nauttiminen

Kämppäelämää

Viimeisen illan kakku kaupan valmiiseen pohjaan. Helppoa ja näppärä kämppäolosuhteissa.
Enpä ois vielä hetki uskonut käyttäväni moisia!


Yritin nukkua yön riippumatossa, mutta piti kömpiä kesken yön takaisin kämpän lämpöön,
koska tuli todella kylmä. Mutta yöttömän yön aurinko on kyllä ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti