13.12.2014

Piparinleivonnan Suomen mestaruus 2014

Huh, huh! 1½ tuntia aikaa, yleisöä, kameroita, haastattelijoita ja samalla piti saada piparista jotain aikaiseksi! Ei siinä ehtinyt edes jännittää, vaan piti ihan oikeasti keskittyä kaavojen tekoon, taikinan kaulitsemiseen, leikkaamiseen, paistamiseen, koristeluun ja kuumalla sokerilla liimamiseen. Kiire iski toden teolla, kun tuomarit huusivat, että puoli tuntia aikaa ja mulla oli vielä lattiakin paistamatta! Ehdin kuin ehdinkin. Leivinuuni ja pirtinpöytä olivat valmiit. Pöydällä kaulin ja taikina. Uunissa pelti, joissa oli minipipareita. Ja kaksi hiirtä - toinen uunin päällä, toinen vipeltämässä uunin taakse.

Olin siis tänään Tampereen Ideaparkissa leipomassa Myllyn Parhaan ja Iltalehden järjestämässä kisassa. Tuomarit valitsivat nettiäänestykseen pipariteoksia, joista yleisö äänesti 12 jatkoon. Tuomarit kutsuivat niistä 5 loppukilpailuun leipomaan. Aihe oli vapaa, toivottiin jotain omaperäistä.

Yllätys oli melkoinen, kun tuomarit julistavat voittajan. Idean perään kyselivät. Kai se tuli vaan siitä, että joulu tulee piparin tuoksusta.
Jouluiloa!
Kyösti Mäkimattila oli yksi tuomareista.
Kanssakilpailijat. Joulupukin kirjelaatikko, penkki, jossa istui muffinssiukkelit ja mylly. Huikeita kaikki.


Voiton huumassa tähän piti nakella tomusokeria...

4 kommenttia: