26.12.2014

Porkkanaleivokset

Pohja (sama kuin Joulukakussa)
  • 200 g margariinia
  • 210 g (3 dl) fariinisokeria (vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi)
  • 3 munaa (lisää munat yksitellen, jatka vatkaamista)
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria (yhdistä kuivat aineet)
  • 250 g (4 dl) hienoksi raastettua porkkanaa (lisää kuivat aineet ja porkkanaraaste vuorotellen)
  • Paista suorakaiteen muotoiseksi (n. 20 x 30 cm) 180 C. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä, kostuta halutessasi esim. sitruunalimpparilla.

Kuorrutus
  • 500 g mascarpone-juustoa
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita aineet ja levitä porkkanakakun päälle)
Anna jähmettyä jääkaapissa, niin leikkaaminen on vähän helpompaa. Kuorrute on pehmeää ja tarttuvaa, mutta hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti