13.4.2015

Koivu-pikkuleivät

Piha on vielä täynnä lunta, mutta odotan jo kesää. Kaunista tarjottavaa, kun saisi vielä koivunlehtiä koristeeksi. Ja hyviäkin - ässien taikina ja pinnalla valkosuklaata. 







Koivu-pikkuleivät

  • 400 g sokeria
  • 250 g voita (vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi)
  • 3 munaa (lisää munat yksittellen, jatka vatkaamista)
  • 1½ dl vispikermaa (lisää taikinaan)
  • 700 g (vajaa 11 dl) vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • kanelia (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)

Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti, Pyörittele tangoiksi ja paista 200 C n. 7 minuuttia. Dippaa jäähtyneet "halot" valkosuklaassa. Ei päätyihin saakka, eihän siellä tuohta ole. Pursota tummaa suklaata 0-tyllalla koivun viivoiksi. 

2 kommenttia:

  1. Hei! Miten kauan nämä keksi säilyvät? Kannattaako ne kuorruttaa vasta pari päivää ennen tarjoilua vai mahd. pian jäähtymisen jälkeen, jos niitä täytyy säilyttää pidempään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, voit kuorruttaa ennen pakastamista ja säilyvät siellä muutaman kuukauden. Nämä olen näköjään tehnyt huhtikuussa ja syöty kesäkuussa rippijuhlissa. Juhlapäivän aamuna otin sulamaan.

      Toki käy niinkin, että paistat pohjat aikaisemmin ja kuorrutat vasta lähempänä ajankohtaa. Itsestä tuntui helpommalta tehdä kaikki mahdollisimman hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen, koska juuri ennen juhlia on kuitenkin paljon puuhaa.

      Poista