Romaania lukiessa tuli vastaan niin outo resepti, että sitä oli ihan pakko kokeilla. Ensin piti kyllä googlettaa, että oikeastiko appelsiini keitetään ja soseutetaan kuorineen päivineen.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhX7x2GWF5GkOHav3vBsnjm0lB_usq5geuoepBN3vSe2bkFoodZhkdhby_BxX03U-OfC-zS7TrN8Df5n3dMLH_xwL-SqYa6Gi1MSuEBDyfyoGuRKdHk__Q88SZwxoaW-DkH8WUWKOUEUeI/s1600/appelsiini6.jpg) |
Jane Green: Vuosi maalla. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIccW0dVAdjrBbENLVBxKHQjtBhHlWC0tNZsuc7EKl1PamSr1wESL1TXkqKGnP-ePP58G-FzJENDMWXRdnSpN3E96DfvmeiWQaRWZFkYgMnfcsgW1aR6yuie4Do9ccxOXiNUDldzsDxk8/s1600/appelsiini.jpg) |
Kokonaista appelsiinia keitetään tunti. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibQG0SOBZle7fPbZFHW7UIixHcJz2hK5yUVZsFaZU2igREsiIJkbgl-RBbYogPrPhgqkvUKdUeDAxRbRYsfXKHYgSzUZ2d069dyXTf4zCKsGMEzZeUEZbIoD-TxtGJQ3jecYxbC0vetuU/s1600/appelsiini2.jpg) |
Pehmyt, kuuma appelsiini soseutetaan. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgeE-MlDD_JzqbkgNhrKafa0CL10QGchr5aVONAa3b4ibjfhZLE98Hwr1Ysd3mPMkjUFRX3h-1XWeH86B8d2An5IjzmlkWiawtk9bCkctzIpAj48S2SHSI8Rxux_Xu8EO7raGRYIHYuxeM/s1600/appelsiini5.jpg) |
Kakun pinnalla siivilöityä appelsiinimarmeladia. |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkln4hVQq6ls4-p4I9zJ6A6xnvUJQvsc_wRwgPtkBFFYDiujgRwPb2SwOdnS-aT48KS9Cncdn3AwhIuPawSFQR1tpaovlCGB4ZQej6SopxtKq4B_GqGQ5uPzbJ_RU9NgQJAmQHwFoVPGM/s1600/appelsiinikakku4.jpg) |
Lopputulos oli kostea ja mehevä kakku. |
Lähes jauhoton appelsiinikakku
- 1 appelsiini (Keitä kokonaisena tunti. Halkaise ja poista siemenet. Soseuta kuorineen.)
- 3 munaa
- 2,4 dl tomusokeria (vaahdota munat ja sokeri)
- 2,4 dl mantelijauhetta
- 0,6 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta (yhdistä kuivat aineet ja soseutettu appelsiini taikinaan)
Paista voidellussa irtopohjavuoassa (halkaisija 16 cm) 180 C 45 minuuttia.
Pinnalle
- 1,2 dl appelsiinimarmeladia (kuumenna kattilassa ja siivilöi kuoret pois, levitä paksu mehu kakun päälle)
- tomusokeria (siivilöi pinnalle)
Appelsiinikermavaahto
- 2 dl vispikermaa
- yhden appelsiinin raastettu kuori
- sokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti