14.5.2015

Mansikkahyytelökakku

Hyvää helatorstaita! Ihanan mansikkainen ja raikas. Yksinkertaisen kaunis. Tuulahdus kesää.

Keksipohja isompaan vuokaan. Pienemmän vuoan reuna (ei siis pohjaa tietenkään) keksipohjan päälle.

Mansikkatäyte hyytymään tunniksi.

Reuna pois nostamalla. Lukko ei mahdu aukemaan toisen vuoan sisällä, mutta nousee nätisti aukaisemattakin.

Puolikkaan mansikat tiivisti reunoille ja vaniljatäyte päälle.

Mansikkatäyte ja mansikat jäävät piiloon. Hyytymään taas tunniksi.

Mansikkamehua pinnalle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Vuoka ja muovireunus pois.

Mansikat ja suklaakiehkurat koristeiksi.

Valmis!

Leikatessa paljastuu mansikkasisus.


Mansikka-vanilja-hyytelökakku

Pohja
  • 2 pötköä Dominokekseja (murskaa)
  • margariinia (sulata ja sekoita keksimurskaan)
Painele irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle leivinpaperin päälle.

Mansikkatäyte
  • 6 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • vajaa litra pakastemansikoita (sulata, valuta liemi pois ja soseuta)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • 1 prk rahkaa
  • ½ dl sokeria
  • tilkka mansikkamehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen)
Laita ison irtopohjavuoan pohjalle, keksipohjan päälle, pienempi irtopohjavuoan (20 cm) reunat. Reuna tulee ylösalaisin eli tasaisempi sisäpuoli alaspäin, jotta saat sen myöhemmin nostettua pois. Anna mansikkatäytteen hyytyä tunti. Nosta sitten reuna pois.

Aseta halutessasi muovireunus ison vuoan reunaan. Asettele puolikkaita tuoreita mansikoita reunalle. Laita tiiviisti reunaa vasten, jotten vaniljatäyte pääse valumaan mansikoiden ja reunan väliin.

Vaniljatäyte
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 2 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 3 dl vaniljajogurttia
  • vaniljasokeria
  • sokeria (sekoita jogurtti ja sokerit kermavaahtoon)
  • tilkka vettä ja sitruunamehua (kuumenna ja sulata liivatteet siihen, sekoita ohuena nauhana täytteseen)
Kaada hyytyneen mansikkatäytteen ja reunamansikoiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa tunti.

Mehupäällinen
  • 5 liivatetta (liota kylmässä vedessä)
  • 4 d mansikkamehua
  • sokeria
Kuumenna tilkka mansikkamehusta ja sulata siihen liivatteet, Kaada liivateseos mehuun ja sekoita. Kaada hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Irroita vuoka seuraavana päivänä. Vetäise pohjalevykin paperin alta pois. Ota myös paperi pois kakun alta taitettuna vetäen. 

Koristele mansikoilla ja suklaakiehkuroilla.

8 kommenttia:

  1. Hei!
    Laitatko reunoille tulevat mansikat jäisinä vai sulina vai ovatko tuoreita?
    Entä mitä mansikkamehua käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reunalla olevat mansikat olivat tuoreita. Ei taida pakastetuista onnistua. Pinnan mehun valutin pakastemansikoista, joita tuli täytteeseen. Muistaakseni jouduin pikkusen lisäämään vielä kaupan mansikkamehua (Ekströms).

      Poista
    2. Ekströms mansikkamehu on kaikkein paras tähän kakkuun....Suosittelen. Mehu mikä tulee pakstemansikoista on pliisua. Mansikkaista kesää kaikille.

      Poista
    3. Kiitos kommentista ja mansikkaista kesää sinullekin :)

      Poista
  2. Hei, käytitkö keksien täytettä lakissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikohan tämä kysymys tarkoitettu johonkin muuhun postaukseen? ;)

      Poista
  3. Voinko käyttää kekseissä voita ja paljonko sitä laitetaan? Poistanko kekseistä täytteen vai murskaanko sellaisenaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytettä ei tarvitse poistaa :) Voit käyttää voita, mutta se jähmettyy kovemmaksi ja pohjasta tulee hiukan kovempi. Sekoita voisulaa keksimurskaan sen verran, että siitä tulee kosteaa. Sulata ensin pieni määrä voita ja lisää tarvittaessa. Seoksen pitää olla sellaista, että kun lusikalla painelet sitä vuoan pohjalle se tasoittuu kiinteäksi ja tasaiseksi.

      Poista