5.7.2015

Croissantit

Sunnuntain aamupalaksi croissantteja. Taikinan tein illalla ja aamulla leivoin ja paistoin. Ei ihan niin kuohkeita kuin valmiit croissantit, mutta lämpimiä ja hyviä silti.









Croissantit
  • 250 g huoneen lämpöista voita 
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1½ dl vettä
Sekoita 1/3 voista ja jauhot yleiskoneessa muruseokseksi. Lisää vesi ja pyöräytä taikinaksi. Kaulitse levyksi ja lisää keskelle huoneen lämpöinen voi "vinottain". Taita kulmat keskelle ja kaulitse. Tai kolmeen osaan ja kaulitse. Toista taittamista ja kaulitsemista, niin monta kertaa kuin jaksat - ainakin 4 kertaa. Jos voi pehmenee liikaa, käytä välillä jääkaapissa.

Leikkaa 12 osaa ja tee leveään päähän viilto. Pyöritä croissanteiksi. Voitele munalla ja paista 200 reilu 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti