8.11.2015

Remppakakku isänpäivänä

Vanhanaikainen sienikakkupohja, johon laitetaan kiehuvaa vettä. Pohjasta tulee sienimäinen - joustava ja reikäinen. Täytteenä vanhanaikaisesti vain hilloa ja kermavaahtoa. Onnea isä ja ukki!














Isänpäiväkakku parketin laitosta

Sienikakkupohja
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeia (vatkaa vaahdoksi)
  • 1 dl kiehuvaa vettä (kaada ohuena nauha munasokerivaahtoon ja vatkaa kovasti samalla)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta (sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää varovasti taikinaan)
Paista voidellussa ja mannaryynitetyssä vuoassa, halkaisija 24 cm, 175 C 35-40 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla.

Täyte
  • maitoa (kostuta maidolla)
  • vadelmahilloa (ohut kerros)
  • 4 dl vispikermaa (vaahdota)
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta sokereilla ja lisää hillon päälle)
Tein kakkuun kolme väliä. Jokaiseen väliin hilloa ja kermavaahtoa.

Kuorrutus
  • ruskeaa sokerimassaa (kaulitse, tee parketin kuviot ja laita kakun päälle, leikkaa pari parketin palaa pois)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota)
  • kaakaojauhetta
  • sokeria
  • vaniljasokeria (mausta ja värjää kerma ja levitä reunoille)
Lisää sokerimassasta tehdyt työkalut ja hiukan nonparelleja kakun alaosaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti