24.7.2016

Marjapavlova

Pohja uuniin paistumaan ja kaupasta hakemaan marjoja. Hyvin ehtii käydä, kun paistoaika on 1½ tuntia. Tuoreet marjat on niin ihania rapean pohjan ja makean rahka-kermavaahdon päällä.








Marjapavlova

Marenkipohja
  • 4 valkuaista (vatkaa kovaksi vaahdoksi)
  • 2 dl soera
  • 2 tl vaniljasokeria (lisää sokerit ja jatka vatkaamista)
  • 1 tl valkoviinietikkaa (lisä etikka ja jatkaa vatkaamista)
  • 2 tl maissitärkkelystä (siivilöi täytteeseen ja jatka vatkaamista)
Pursota ympyrä (halkaisija 30 cm) leivinpaperille, tee reunoista korkeammat pursottamalla yksi kerros pinnalle. Paista 150 C 1½ h. Anna jäähtyä.

Täyte
  • 4 dl vispikerma (vatkaa vaahdoksi)
  • 200 g vaniljarahkaa 
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria (sekoita rahka ja sokerit kermavaahtoon ja levitä pohjan päälle)
Pinnalle
  • 500 g mansikoita
  • 175 g vadelmia
  • 125 g mustikoita

1 kommentti: