Mustikkapiirakka
Taikina
- 100 g voita
 - 3/4 dl sokeria (vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi)
 - 1 muna (lisää muna ja vatkaa vielä)
 - ½ dl ruisleseitä
 - ½ dl ruisjauhoja
 - 2 dl vehnäjauhoja
 - 1 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
 
Kaulitse ja nosta voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Leikkaa reunoilta ylimääräiset taikinat pois ja letitä ne reunakoristeeksi
Rahkatäyte
- 1 muna
 - 200 g vaniljarahkaa
 - ½ dl vispikemaa (sekoita kaikki aineet ja kaada piirakkapohjan päälle)
 
Pinnalle 9 dl mustikoita. Jos ovat kovin vetisiä sekoita niihin perunajauhoja.
Paista 200 C vajaa puolituntia. Anna hiukan jäähtyä ja hyytyä ennen leikkaamista.




Ei kommentteja:
Lähetä kommentti