26.11.2016

Ässät

Ässät kuuluvat jouluun yhtä paljon kuin piparitkin. Yksi iso annos riittää kerran vuodessa. Helppoa pyörittelyä kanelissa ja sokerissa, nosto ässänmuotoiselle mutkalle pellille ja uuniin. Kylläpä maistui lumitöiden jälkeen!





Ässät
  • 400 g sokeria
  • 250 g voita (vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi)
  • 3 munaa (lisää munat yksittellen, jatka vatkaamista)
  • 1,5 dl vispikermaa (lisää taikinaan)
  • 700 g (vajaa 11 dl) vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti. Pyörittele tangoiksi ja kieritä kanelissa ja sokerissa. Paista 200 C n. 7 minuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti