14.1.2017

Marjajuustobrownies

Kuvittele lämmintä brownisia ja raikkaita marjoja kylmän jäätelön kanssa. Hyvää! Pohjassa on suklaata sulatettuna ja rouheena. Valkoinen kerros tuorejuustoa. Voi hyvinkin tehdä jo päivää ennen tarjoilua ja halutessaan lämmittää mikrossa juuri ennen syöntiä.

Taas siis tätä samaa, mutta tätä vaan pitää välillä saada. Aikaisempia postauksia täällä, täällä ja täällä. Kiitos Suklaapossulle ohjeesta!







Marjajuustobrownies (pyöreä Ikean irtopohjavuoka 28 cm)

Brownies
  • 125 g tummaa suklaata
  • 200 g voita (sulata suklaa ja voi kattilassa)
  • 2½ dl tummaa ruokosokeria (lisää suklaavoihin)
  • 4 munaa (lisää yksitellen taikinaan ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen)
  • 3½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa (sekoita jauhot, sokeri ja suola ja lisää taikinaan)
  • 100 g tummaa suklaata (rouhi ja lisää taikinaan)
Laita voideltuun ja mannaryynitettyyn irtopohjavuokaan.

Juustopäällinen
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 muna
  • 3 rkl tummaa ruokosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria (sekoita kaikki aineet ja levitä taikinan päälle)

Pinnalle
  • 3 dl vadelmia
  • 1 dl mustikoita (lisää juustopäällisen päälle)

Paista 175 C n. 50 minuuttia. Pitää olla kypsä, mutta saa jäädä sisältä hiukan pehmeäksi. Nauti jäätelön kanssa.

1 kommentti: