8.1.2017

Pinaatti-porkkana-pellavasämpylät

Tervellinen tammikuu jatkuu! Näissä sämpylöissä on pinaattia, porkkanaa ja pellavaa sekä ruisleseitä ja -jauhoja. Pehmeitä ja maukkaita.

Taikinasta ei ole yhtään kuvaa, kun se oli niin pehmeää, että tarttui sormiin ja silloinhan ei voi mitään kuvata. Mutta pehmeästä taikinasta tulee pehmeitä sämpylöitä. Sämpylöitä tulee tehtyä usein, joko pellavalla, porkkanalla tai pinaatilla, mutta näihin laitoin kaikki terveysaineet yhtä aikaa.

Aikaisempi pellavasämpyläohje täällä ja porkkanasämpyläohje täällä.




Pinaatti-porkkana-pellavasämpylät
  • jämäkaurapuuroa, jossa on myös pellavansiemeniä
  • 150 g pakastepinaattia
  • 150 g hienoa porkkanaraastetta (sekoita pinaatti ja porkkana puuron sekaan lämpiämään)
  • 1 dl pellavarouhetta
  • 1 dl ruisleseitä
  • 1 dl ruisjauhoja 
  • 2 pss kuivahiivaa (sekoita kuivahiiva pellavarouheeseen ja jauhoihin)
  • 9 dl vettä (kuumenna 42 C)
  • 3 tl suolaa
  • 4 rkl sokeria (lisää kuumaan veteen suola, sokeri ja hiiva-jauhoseos sekä puuro-pinaatti-porkkanaseos)
  • n. 10 dl sämpyläjauhoja
  • n. 11 dl vehnäjauhoja (lisää jauhot taikinaan samalla vaivaten)
  • 160 g pehmeää voita (lisää pehmeäksi sulatettu voi)
Kohota taikinaa puolisen tuntia, leivo sämpylöiksi ja kohota vielä toisen kerran. Paista 225 C 15-18 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti