27.1.2019

Harmaa tilkkupeitto

Tilkkupeiton ompeluhinku iski taas. Kaatui aikaisemmin jo kankaiden puutteeseen. Taas teki tiukkaa löytää yhteensopivia kankaita, mutta netista sain tilattua Mette-kangasta. Kaikki samaa harmaan ja valkoisen yhdistelmaa, mutta eri kuvioilla. Tähtiä, viivoja, sydämiä ja palloja. Ostin kaikkia ½ metriä. Keskimmäisiin paloihin ne riitti hyvin, mutta ulommaisiin piti vaihtaa eri kuvioiset, mutta se oli lopputuloksen kannalta vain parempi.

1½ vuotta sitten tein mustavalkoisen tilkkupeiton ja nyt halusin vähän vaaleamman ja harmoonisemman. Värien puolesta tämä olisi sopinut vaikka vauvan tilkkupeitoksi, mutta kyllä tämä nyt aikuisen torkkupeitoksi sattui syntymään. Kun vertaan tuota mustavalkoista ja tätä vaaleaan, niin taidan sittenkin tykätä enemmän tuosta mustasta.

Harmaa taittaa aina johonkin muuhun väriin, tällä kertaa beigeen. Vasta siinä vaiheessa kun silitin valmista peittoa, tuli mieleen yläkerran beige-seinäinen huone, jossa on Ikean vierassänky, että siihenhän tämä on ihan passeli päiväpeitoksi :)

Tilkkupeitto numeroina
 • valmiin peiton koko 120 x 200 cm
 • kostuu viidestätoista 40 x 40 palasta
 • keskipalanen 5 x 5" (tuumaa), kapeat palaset 2,5 " (mitat sisältävät saumavarat)
 • yhdessä neliössä 13 palasta, seitsemästä eri kankaasta


Suunnittelua

Ensimmäinen pala valmis, nyt vielä 14 lisää

Sarjatyötä

Pikku hiljaa, pikku hiljaa...

Palat valmiita!

Yhteenommeltuna

Vuorikangas, vanu (60 g) ja tilkkutyö. Kolme eri kerrosta harsittu kiinni.
Nyt olin fiksumpi kuin mustavalkoista peittoa tehdessä: sillon käytin vain nuppineuloja ja sain lukuisia pistoksia :D

Reunakanttaukset helposti vuorikankaalla

Valmis!

4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis peitto!!
  Minä odottelen malttamattomana, että koska äiti saa tehdyksi mulle peiton isoäidinneliöistä. se on ollut jo työn alla muutaman kuukauden, joten eiköhän se sieltä kohta valmistu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanne :) Isoäidinneliöt ovat myös perinteisen ihania, vuosia sitten tein harmaan viltin http://pienitaykkari.blogspot.com/2017/02/laskiaispullat.html
   Kyllä äiti saa pian sinunkin peiton valmiiksi, hitainta ja tylsintä siinä on lankojen päättely ja niitähän riittää :D

   Poista