5.1.2019

Jogurtti

Mitäs kokkaamista se nyt on, että tekee jogurttia jogurtista? No kyllä se on melko ihmeellistä, että maito johon on laitettua jogurttia, muuttuu paksuksi jogurtiksi.

Jogurtin pitää hapattua kaikessa rauhassa eli kantta ei saa nostaa välillä, saatika mennä sekoittelemaan, että joko on paksuuntunut. Lämpötila saa olla vähän huoneen lämpötilaa korkeampi eli ei pakkasella mihinkään ikkunan lähelle. Minä vein kattilan saunan lauteille, koska aina valmis -kiuas pitää saunan vähän lämpimämpänä huoneena.

Pidän maustamattomasta jogurtista muutenkin, mutta itsetehty on jopa vielä parempaa. Vaikkapa vaan psykologisesti. Jos tähän oikein innostuu, niin voisi jättää tästä jogurtista 2 dl juureksi ja laittaa taas uuden satsin tulemaan. Kaupasta tarvitsisi silloin ostaa vain maitoa.

Yksi tässä jo totesi, että höh, miksi et vain osta kaupasta valmista jogurttia, mutta ei pidä mennä aina sieltä mistä aita on matalin ;D

Onhan oikeasta kannusta mukavampi kaataa jogurttia kuin kaupan pahvipurkista!

Maustamaton jogurtti ja marjat ilman sokeria - välipala minun makuun

Maustamaton jogurtti

  • 1 l punaista maitoa (kuumenna kiehuvaksi, anna jäähtyä kattilassa kädenlämpöiseksi)
  • 2 dl maustamatonta jogurttia (lisää jogurtti kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita, laita kansi kattilan päälle ja anna kattilan olla vähintään huoneenlämmössä 8 tuntia, siirrä sitten jogurtti säilytysastiaan ja säilytä jääkaapissa)
Nauti marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti