18.4.2019

Kahvi-suklaaleivokset pääsiäiseksi

Kahvilla maustettua pehmeää suklaatäytettä ja kahvilla kostutettu suklaapohja, jossa rouskuvia suklaasattumia. Helppo tehdä iso määrä kerralla, pellillinen leikattu pieniksi paloiksi. Osa syödään nyt pääsiäiseen koristeltuna, mutta suurin osa menee pakastimeen. Näitä voi koristella juhliin teemaan sopivalla suklaakoristeella tai vaikkapa raikkailla, tuoreilla marjoilla.

Samantyyliä leivoksia täällä.

Aurinkoista pääsiäistä!











Kahvi-suklaaleivokset pääsiäiseksi

Suklaapohja
  • 90 g voita (sulata)
  • 1 dl maitoa
  • 3 munaa (lisää maito ja munat voisulaan)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2½ dl sokeria
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1½ tl vaniljasokeria (sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan)
  • 60 g tummaa suklaata (rouhi ja lisää taikinaan)
Paista pellillä leivinpaperin päällä 200 C vajaa 20 minuuttia. Paista pohja vain juuri ja juuri kypsäksi, ettei mene reunoilta kovaksi. Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irroita paistossa ollut leivinpaperi. Peittele keittiöpyyhkeellä täytteen valmistuksen ajaksi.

Kostutus
  • 1 dl vahvaa kahvia (keittäessä tuplamäärä kahvinporoja)
  • 1 dl maitoa
Laita irtoreunat pohjan ympärille. Kostuta hyvin maitoakahvilla.

Kahvi-suklaatäyte
  • 5 dl vispikermaa (vatkaa vaahdoksi)
  • 2 rkl sokeria (mausta kerma sokerilla)
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (notkista vispilällä)
  • 1,2 dl vahvaa kahvia (laita kaksi mitallista kahvia kuppia kohti, sekoita jäähtynyt kahvi tuorejuustoon ja yhdistä sitten kermavaahtoon)
  • 120 g tummaa suklaata (sulata ja sekoita täytteeseen)
Levitä kostutetun levyn päälle ja tasoita. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään ja leikkaa sitten pieniksi paloiksi.

Koristeet
  • Kinder-munan palasia
  • keltaisia suklaaraekarkkeja

2 kommenttia: